DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

WRC: Így (nem) száll ki a Citroen

Egyre több részlet lát napvilágot a Citroen jövő évi projektjével kapcsolatban, mely során „négy pilótával nem vesznek részt” a bajnokság küzdelmeiben, s gőzerővel készülnek 2017-re.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Citroen a 2016-os szezonban nem szerepel gyári csapattal a rali-világbajnokságban, hogy a 2017-es új szabályok szerint épített autó tervezésére koncentrálhassanak, s nem sokkal később az is eldőlt, hogy Mads Ostberg elhagyja a csapatot, s az M-Sportnál folytatja karrierjét.

Így aztán a Citroen harcolni kezdett azért a Toyota által csábított Kris Meekéért, akit nemrég még a csapattól való elküldés veszélye fenyegetett – természetesen még egy másik szituációban. A franciáknak ugyanis szüksége volt egy vezérpilótára, aki az egy év félig-meddig kihagyást is bevállal bízva abban, hogy a Citroen ütőképes autóval hozakodik elő a nagy változások után.

meeke_arg



Meeke így már a szezonnyitó Montén ott lesz a Citroen-szatellit PH Sport által futtatott autóval, míg csapattársa a franciák növendéke, Stephane Lefebvre lesz ezen a versenyen. A franciáknál emellett két másik versenyző, a régóta a gyár közelében lévő emirátusokbeli Al Qassimi, valamint az idén az ERC-ben ezüstérmet szerző ír Craig Breen is szerepet kap – az említett négyes váltogatja majd egymást a szezon azon versenyein, ahol ott lesznek a PH Sport autói.

A csapat közleménye értelmében főként az európai versenyekre koncentrálnak, s lesz olyan futam ahol egy, s olyan is, ahol három autóval szerepelnek majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: