DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Rali

Merencsicsék san marinoi dobogója

A SOLID Racing Team büszkén adta hírül közösségi oldalán vasárnap este, hogy a csapat színeiben induló Merencsics Árpád-Varga Sándor duó sikeresen teljesítette a 12. Rally Legendet.

A somogyi pilóta és salgótarjáni navigátora teljesítette mind a 14, kanyarokkal teletűzdelt, tempós és változó szintkülönbségű szakaszt, ami a próbázókra várt. Már a célba érkezés is hatalmas dolog egy ilyen rangos eseményen, főleg ha még dobogóra is állhat az ember… Merencsicsék az M1 kategória 2. helyére kormányozták be a Suzuki Swift GTi-t, ami egyben a Myth csoport abszolút 15. pozícióját is jelentette számukra.

Merencsics-Varga_SanMarino 



Merencsics Árpád: Fantasztikus hétvégénk volt San Marinoban! Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam idén is a Rally Legenden, az olasz rendezőség ugyanazt a magas színvonalú kiszolgálást nyújtotta a versenyzők felé, mint eddig minden évben.

Abszolút elégedett vagyok a hétvégi teljesítményünkkel. Mivel a megmérettetés előtt új motort kapott a Suzuki, nem tudtam igazán, mire is számíthatok tőle az éles bevetés során. Habár a tréning, a felkészítés ideje alatt kétszer is féltengelyt kellett cserélnünk még itthon, a nemzetközi porondon hiba nélkül hozta a formáját a kocsi. Bevált az, amiért az indulás előtt szorítottunk: idén nem kellett superrallyznunk, technikai probléma nélkül tudtuk abszolválni a 12. Rally Legendet. Ráadásul körről körre gyorsulni is tudtunk, s úgy érzem ezek után, hogy teljesen összeállt a technika a jövőbeli jó szerepléshez. Az csak fokozta az örömünket, hogy a Myth csoport több mint 40 indulója közül az abszolút 15. helyen intettek le minket, illetve az M1 kategóriában másodikak lettünk.

A versenyhétvége minden egyes pillanata felejthetetlen. A magyar delegáció egy helyen volt, sokat bandáztunk, és rengeteg magyar szurkoló vett körül minket, amit szenzációs dolognak tartok, és ezúton is köszönöm nekik, hogy a helyszínen – illetve otthonról is – bíztattak bennünket.

Alig értünk haza, már rögtön pakolhatjuk össze a bőröndünket a következő utazáshoz. A hétvégén már a Historic Bajnokság záró futamán, a 48. Mecsek Rallyen fogunk rajthoz állni. Más szempontból ugyan, de ez a megmérettetés is fontos lesz nekünk, hiszen Pécsre nem csak az országos, de az európai mezőny is ellátogat majd. A kocsin nagy változtatásokat nem végzünk majd, mindössze a programozáson fogunk egy kicsit finomítani, valamint egy garnitúra új gumit és néhány fékbetétet kell majd beszereznünk. Az egyetlen célunk most az lesz, hogy a második otthonunknak számító Mecsekben egy igazán jót és élvezeteset autózzunk, részesei lehettünk ennek a nemzetközi rendezvénynek is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: