DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Podcast

Formula Motocast: Kell-e a sprint a MotoGP-be?

Szinte a semmiből jelentették be, hogy 2023-tól sprintversenyeket rendeznek a MotoGP-ben: adásunkban körbejártuk ezek előnyeit és hátrányait – de természetesen az Osztrák GP-n történteket is kiveséztük.

Pénteken derült rá fény, szombaton pedig már hivatalossá is vált, hogy a következő szezontól bevezetik a sprintfutamokat a királykategóriában. A Formula Motocast friss adásában átbeszéltük, miért nem ez jelenti a megoldást a MotoGP gondjaira, de sorakoztattunk fel néhány érvet az újítás mellett is – és persze nem hagytuk szó nélkül a versenyzők felháborodását és a bejelentéssel kapcsolatos sajtótájékoztató szokatlan hangnemét sem.

Emellett pedig természetesen kiveséztük az Osztrák Nagydíj történéseit is, így egyszerre dicsértük és kárhoztattuk a Ducatit – akik kapcsán megvitattuk, hogy mi kit választanánk Enea Bastianini és Jorge Martin közül –, emeltük piedesztálra a világbajnoki produkciót nyújtó Fabio Quartararót, sarkalltuk jobb teljesítményre Aleix Espargaróékat, de a Honda újabb lebőgése mellett sem mentünk el szó nélkül.

 

Hallgasd meg az adást, iratkozz fel csatornánkra, ha pedig nem akarsz lemaradni semmiről, ami a MotoGP-vel kapcsolatos, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be! A cikk alján pedig a Formula Motocast összes korábbi adását is meghallgathatod!



2022_Formula Motocast_1771x1181_E11

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: