DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 15. kedd

Most értek véget Wolff és a Mercedes mézeshetei?

Ha igen, akkor ezek elég hosszúnak bizonyuló mézeshetek voltak… Az 1996-os F1-es világbajnok Damon Hill mindenesetre ennek a véleményének adott hangot a Kínai Nagydíjon, azzal együtt, hogy szerinte Lewis Hamilton attól a pillanattól kezdve, hogy először beleült az újgenerációs autóba, tudhatta, hogy komoly baj van a csillagosoknál.

wolff-2024

Hill szerint Wolff a múlt évtized első számú sikersorozatáért nagyon sokat köszönhet az alapokat lerakó Ross Brawnnak, most viszont rá vár a feladat, hogy visszavezesse a siker útjára az alakulatot: „Totónak hosszú mézeshetek jutottak, egy fantasztikusan sikeres időszak a csapatnál, amibe ő belekerült. Ross Brawn sokat tett az alapozásért. Most viszont nehéz neki, az igazi munka akkor kezdődik, amikor elrontasz valamit, amikor valami nem megy jól.”

„Ezt elég nehéz feldolgozni. Ez az ő dolga, ő a főnök, neki kell kiderítenie, mi siklott félre, és ki nem mondja meg neki, hogy mi nem megy jól a csapaton belül” – mondta Hill, akivel az F1-es pilótaként nem sok vizet zavaró, szakértőként viszont kimondottan népszerű Karun Chandhok is egyetértett azt illetően, hogy Wolffnak meg kell találnia, miért nem tudja a csapat kellőképpen kihasználni a rendelkezésére álló erőforrásokat.

russell-melbourne

Verstappen nem marad az F1-ben a visszavonulása után

Bár még csak 24 éves, már a nyolcadik idényét tapossa a Formula-1-ben a regnáló világbajnok Max Verstappen. A szerződése 2028 végéig köti a Red Bullhoz, a holland pedig még akkor is csupán 31 éves lesz. Ennek ellenére a pilóta nemrég elhintette, hogy akár az is előfordulhat, hogy a jelenlegi kontraktus kitöltése után vissza is vonul a versenyzéstől.

Verstappen most a holland Formule 1 magazinnak nyilatkozva azt is hozzátette, hogy amennyiben már nem lesz aktív pilóta, más pozíciót nem fog vállalni az F1-ben: „Nem fogtok elemzőként vagy bármilyen csapatszerepkörben látni. Nem motiválnak ezek. Ha már nem versenyzem többé, más szórakoztató dolgokat szeretnék majd csinálni.”

verstappen-dppi_1

Quartararo az élen, újítások tömkelege a barcelonai teszten

A Katalán GP utáni hétfőn is Barcelonában körözött a MotoGP-mezőny – a rajtbalesetben kisebb sérüléseket szenvedő Alex Rins és Takaaki Nakagami, valamint a hétfőn műtött Jorge Martin kivételével. A leggyorsabb a vasárnapi győztes Fabio Quartararo volt, de csak négy ezreddel előzte Francesco Bagnaiát. A harmadik Johann Zarco hátránya fél, a kisebb bukást is begyűjtő Aleix Espargaróé bő egy tized volt a vb-éllovashoz képest, míg őket Pol Espargaro, Jack Miller, Maverick Vinales, Franco Morbidelli, Enea Bastianini és Fabio di Giannantonio követte a top 10-ben.

Az időeredményeknél azonban jóval érdekesebb volt, hogy ki milyen újítást vitt pályára. A leglátványosabbal alighanem az Aprilia rukkolt elő, amely egy új oldalburkolati elemet próbálgatott, valamint ismét feltűnt a hátsó szárnyelem is az RS-GP-n – ha pedig ez nem lett volna elég, egy továbbfejlesztett motorblokkal is kísérleztek, amelyet az Osztrák Nagydíjtól kezdve használnának. A Ducati új vázat, a Yamaha új lengővillát vetett be a gyári alakulatánál, ahogy a Hondánál is ezeken volt a fő fókusz, de még a szezon végén távozni készülő Suzuki is előállt két új aerodinamikai csomaggal.

aprilia-hatso-szarny

A barcelonai tesztnap eredményei:

1. Fabio Quartararo Monster Yamaha 1m 39.447s 13/67
2. Francesco Bagnaia Ducati Lenovo +0.004s 61/84
3. Johann Zarco Pramac Ducati +0.053s 53/93
4. Aleix Espargaro Aprilia Racing +0.111s 4/81
5. Pol Espargaro Repsol Honda +0.241s 8/88
6. Jack Miller Ducati Lenovo +0.295s 6/68
7. Maverick Viñales Aprilia Racing +0.333s 31/77
8. Franco Morbidelli Monster Yamaha +0.348s 28/78
9. Enea Bastianini Gresini Ducati +0.397s 27/54
10. Fabio Di Giannantonio Gresini Ducati +0.516s 27/56
11. Brad Binder Red Bull KTM +0.551s 64/66
12. Joan Mir Suzuki Ecstar +0.580s 57/72
13. Luca Marini Mooney VR46 Ducati +0.600s 30/62
14. Miguel Oliveira Red Bull KTM +0.641s 40/66
15. Remy Gardner KTM Tech3 +0.750s 35/76
16. Alex Marquez LCR Honda +0.888s 9/96
17. Stefan Bradl Repsol Honda +1.027s 22/53
18. Michele Pirro Aruba.it Racing +1.163s 16/74
19. Andrea Dovizioso WithU Yamaha RNF +1.180s 29/56
20. Darryn Binder WithU Yamaha RNF +1.299s 35/49
21. Marco Bezzecchi Mooney VR46 Ducati +1.318s 5/23
22. Raul Fernandez KTM Tech3 +1.697s 5/47

 

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Fent és lent: így értékeltük a mezőny monacói teljesítményét!

Ahogy mindig, a Monacói Nagydíjat követően is 1 és 10 közötti skálán értékeltük a mezőny tagjainak teljesítményét, mely skálán az 5,5 az átlag, az 1 a minősíthetetlen produkció, míg 10-est csak a tökéletes (vagy ahhoz rendkívüli közeli) teljesítmény érdemel ki. 01:44:12-től meghallgathatod, milyen pontokat osztottunk a monacói hétvégére!

 

A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

 applepod2


stitcher

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Olaszországban tarolt a „Mercedes Kimije”

Újabb parádés hétvégét teljesített a Mercedes egyik legígéretesebb juniorja, Kimi Antonelli: azok után, hogy nemrég a német F4-ben produkált tökéletes fordulót háromból három győzelemmel, ezúttal az olasz Formula-4-ben gyűjtött be három futam alatt két győzelmet és egy második helyet (nem mellesleg két pole-pozícióval megspékelve). A misanói eredménysort büszkén hírül is adta a Mercedes F1-es csapata:

 

Más fiatalok is remekeltek: Paul Aron a Formula Regional EU by Alpine széria Paul Ricard pályán tartott állomásán egy első és egy harmadik helyet zsebelt be, míg a 14 éves Alex Powell a Gokart-Eb-n nyert a kategóriájában (mindezt első jamaikaiként mondhatta el magáról).

Ha lemaradtál a Formula-E és az IndyCar hétvégi futamairól, itt pótolhatod a lényeget

Az elektromos széria Jakartában, míg az Indy 500-at még ki sem pihenő amerikai sorozat Detroit utcáin vendégeskedett – íme, a magyar idő szerint szombat délelőtt és vasárnap késő este rendezett versenyek rövid összefoglalói:

„Hagyd a kifogásokat és harcolj az álmaidért!” – videó a lábát elveszítő sportbíróról

Szinte napra pontosan négy éve történt az a baleset a DTM hungaroringi versenyhétvégéjén, amely után a bokszban megcsúszó autó miatt amputálni kellett László Attila sportbíró lábát. Az évforduló alkalmából a sportbíró egy videót osztott meg a Facebook-oldalán: „Egy éve amikor első alkalommal láttam megkönnyeztem, és sokadik megnézés után is el érzékenyülök rajta...” – írta. A videó IDE vagy a képre kattintva nézhető:

laszlo-attila-video

Alonso tavalyi rajtjával hangolódjunk Bakura

Fernando Alonso a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon nagyszerűen kapta el a piros lámpák kialvását, majd jól is helyezkedett, aminek köszönhetően négy helyet is javított az első kanyarokban. Egy hét múlva rendezik az idei bakui versenyt, így kezdjünk el hangolódni a futamra ezzel a videóval.

 

Bemutatta új LMDh-autóját a BMW

Néhány nappal az Acura után újabb gyártó rántotta le a leplet vadonatúj LMDh-gépéről: ezúttal a BMW-n volt a sor, hogy megmutassa az LMP2-re épülő BMW M Hybrid V8 névre keresztelt autóját. A bajor márka tradicionális színeiben pompázó versenygép 2023-ban az IMSA WeatherTech SportsCar Championship csúcskategóriájában fog rajthoz állni – bár a szabályok lehetővé tennék, hogy a WEC-ben, s így a Le Mans-i 24 óráson is induljanak vele, erről egyelőre nem ejtett szót a BMW.

bmw-lmdh-2

bmw-lmdh-1

bmw-lmdh-4

Megérkezett a Grill The Grid második része!

Legutóbb a tornasort kérdezték a pilótáktól, ezúttal a pályákat kellett felismerniük, mindössze az első kanyarból. Nektek mennyi ment? A videót a képre kattintva tekinthetitek meg!

Monaco sorsa bizonytalan: kétévente lesz csak hercegségi futam?

Sok más mellett arról is szólt a fáma Monte-Carlóban, hogy egyáltalán nem olyan betonbiztos már a Hercegség helye a versenynaptárban, mint azt évtizedeken át szinte alapvetésnek tekintette mindenki. A jövő ködös, éppúgy elképzelhető, hogy minden a régiben marad, mint az, hogy kikerül a kalendáriumból az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró futam. Vagy esetleg kétévente rendezik csak meg a Monacói Nagydíjat? Erről is beszélgettünk a Formula Podcast legutóbbi adásában, melynek e szakaszát 04:10-től hallgathatod meg.

 

A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

 applepod2


stitcher

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Podcast, MotoGP, Rali, Retro, Aréna, Girls, Insta: itt még többet találsz a Formula tematikus tartalmaiból

Formula.hu több mint 150 ezer kedvelővel rendelkező Facebook-oldalát már sokan ismerik olvasóink közül, aki viszont a közösségi oldalon járva-kelve sohasem akar lemaradni az aktualitásokról, annak ajánljuk figyelmébe a Formula alá tartozó tematikus csoportjainkat is, ahol családiasabb körben beszélhetjük ki a témákat, és akár a tagok is megoszthatnak újabb tartalmakat.

Formula Aréna - Egy helyen csak a nap legfontosabb Formula-1-es és autósportos hírei, amiket biztosan nem fog elrejteni a titokzatos algoritmus.

Formula Podcast - A már több mint két éve futó podcastadásunk Facebook-csoportja, még több háttérinformációval és exkluzív tartalommal.

Formula MotoGP - A motorversenyzés igazi szerelmeseinek a weboldal tartalmánál is mélyebb részletességgel. 

Formula Retro - Évfordulók, visszaemlékezések a Formula-1 több mint 70 és az autóversenyzés több mint 100 éves történelméből.

Formula Girls - A csinos járművek és a csintalan hölgyek kéz a kézben járnak - ez ideális szemlegeltető terep mindkettőhöz!

Formula Instagram - A legjobb képek a motorsport világából, exkluzív tartalmakkal!

Formula.hu Rali - Legújabb csoportunk! Minden, ami rali - hírek, információk, pletykák, érdekességek, fotók, videók, háttéranyagok. Csatlakozzatok a Formula.hu ralis Facebook-csoportjához!

Videó: Espargaro azt hitte, vége a versenynek – eldobott egy második helyet

Amint arról beszámoltunk, Fabio Quartararo nyerte a MotoGP Katalán Nagydíját, mellyel még tövább növelte előnyét összetettben, azonban így sem ő lett a futam főszereplője, hanem az az Aleix Espargaro, aki azt hitte, hogy már leintették a futamot, azonban volt még egy kör a versenyből, a spanyol pedig elkezdett integetni a hazai közönségnek és lelassított. Végül csak az ötödik helyen ért célba.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Videó: Grosjean ismét a falban végezte

Az Indy 500 Detroitban folytatódott az IndyCar versenysorozat, Romain Grosjean pedig, akárcsak Indianapolisban, most szombaton az időmérőn is a falban végezte.

Leclerc és barátnője otthon maradtak pihenni

Varázslatosan kezdődött a Monacói Nagydíj hétvégéje Charles eclerc számára, ugyanis megszerezte a poe-pozíciót szombaton, azonban a verseny napján újfent utolérte a Ferrari pilótáját a hazai pálya átka, és még a dobogóra sem állhatott fel. Búfelejtésként otthon maradt pihenni egy kicsit barátnője, Charlotte társaságában.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

Kovács Bálinték az 5. helyen végeztek a spái 24 órás motorversenyen

Több mint két évtized után rendeztek ismét motoros endurance-világbajnoki futamot az elsősorban emiatt átalakított Spa-Francorchamps-ban, s ahogy azt megszokhattuk, Kovács Bálint révén ismét volt magyar versenyző is a mezőnyben a 24 óráson. A H-Moto Team tehetsége a Wojcik Racing Team #77-es EWC-kategóriás motorjára ülhetett fel egy csapattársa sérülése miatt, az egység pedig az előző fordulók pechszériája után végre egy kiegyensúlyozott versenyt futott. A nagy esélyesek hibáit kihasználva egy rövid ideig a harmadik helyen is haladtak Bálinték a részben esős és piros zászlóval is félbeszakított viadalon, amelyen az előkelő összetett ötödik helyen futott be a #77-es gép – amelyet épp Kovács hozott be a célba.

A spái 24 órást egyébként a BMW gyári alakulata nyerte hétkörös előnnyel, ezzel a bajor márka először győzött egynapos viadalon, megelőzve a Tati Beringer Racing Kawasakiját, valamint az F.C.C. TSR Hondát, amely az utolsó körig tartó csatában nyomta le a Yoshimura SERT Suzukit.

kovacs-balint-spa-2

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

FIA: Nem az Amazonról rendeljük a versenyigazgatókat

Michael Masi távozása után két embert nevezett ki a versenyigazgatói pozícióba az FIA új elnöke, Mohammed ben Sulayem: Eduardo Freitast és Niels Wittichet. Több pilóta is kritikával illette már az új párost, de a legutóbbi, Monacói Nagydíjon is előtérbe kerültek, miután az eső miatt elhalasztották a rajtot, aztán később is csak a safety car mögül indult neki a versenynek a mezőny, igaz, később kiderült, hogy egy áramszünet miatt történtek így a dolgok. Most ben Sulayem védte meg a két versenyigazgatót: "Rengeteg feladat áll előttünl, és már a Formula-1 önmagában egy hatalmas kihívás" - kezdte a Speedweeknek az FIA elnöke.

"Többször is megkerestek már azzal, hogy oldjam meg a versenyirányítás kérdését, de az igazság az, hogy a versenyigazgatókat nem a Google-ön találjuk, vagy az Amazonon vásároljuk őket. Ez egy hosszas folyamat, amit megfelelő kiképzés után lehet elérni. Rengeteg feladattal jár egy Formula-1-es hétvége lebonyolítása, éppen ezért is kellett létrehoznunk Genfben a virtuális versenyirányító szobát, ami élőben segíti az igazgatók dolgát."

Videó: Ilyen a Man-szigeti TT élőben

Sajnos idén már ketten is életüket vesztették az egyik legveszélyesebbként jegyzett motorverseny, amely idén két év kihagyás után tért vissza. Az alábbi videó jól mutatja, mennyire veszélyes valójában a sport, amit a motorosok űznek, ráadásként pedig egy-két balesetet is láthatunk.

Josef Newgarden indulhat az élről Detroitban

A Chevrolet Detroit Grand Prix-vel folytatódik az IndyCar idei szezonja, a szombati kvalifikáción pedig a Team Penske kétszeres bajnoka bizonyult a leggyorsabbnak 1:15.215-ös idejével. Mellőle Takuma Sato indulhat, a második sort Simon Pagenaud és Helio Castroneves foglalhatják el a vasárnapi futamon, míg az Indy 500 győztese, Marcus Ericsson a nyolcadik helyről rajtolhat. Az időmérő edzés kifejezetten rosszul alakult Romain Grosjean számára, aki ugyan megszerezte a 12. helyet, de a középső szakasz során összetörte autóját. A verseny vasárnap 21:00-kor indul.

Itt a vasárnapi motorsportprogram

Moto3, Moto2, majd MotoGP, végül pedig este IndyCar. Ma sem fogunk unatkozni!

11:00 Moto3, futam (Aréna4)
12:20 Moto2, futam (Aréna4)
14:00 MotoGP, futam (Aréna4)
21:30 IndyCar, futam

Marcus Ericsson jelentős pénzt keresett Indianapolisban

Mint az már ismert Marcus Ericsson nyerte meg az Indy 500-at az idei szezonban, a svéd pilóta fantasztikus teljesítményét pedig anyagilag is elismerték. A verseny teljes nyereményalapja rekordnak számító 16 000 200 dollár volt, ezzel pedig ez volt a valaha volt legnagyobb összeg, amely nyereményként elérhető volt a legendás viadalon. A Chip Ganassi Racing versenyzője ebből 3,1 millió dollárt kap meg a győzelme után.