DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Hamilton megvédte az F1-es riporternőt

A hétszeres világbajnok kiállt a Sky Sports F1-es riportere, Naomi Schiff mellett, akit több támadás is ért a közösségi médiában, elsősorban hozzáértését megkérdőjelezve.

A ruandai és belga szülőkkel rendelkező hölgy idén csatlakozott a Sky Sports F1-es szakértői csapatához, melynek többek között  az 1996-os világbajnok, Damon Hill vagy éppen Martin Brundle is tagja. Schiff korábban a W Seriesben versenyzett egy szezont, majd 2020-ban a sorozat sokszínűségért felelős nagykövetévé nevezték ki. 

A napokban egy Twitter-felhasználó egy azóta törölt posztban kérdőjelezte meg a korábbi versenyző szakmai hozzáértését,  további negatív véleményeket szítva ezzel. A posztot a hölgy maga is megosztotta, három ásítós emoji kíséretében. Azóta az F1-es közösség több tagja is kiállt a Sky Sports riportere mellett, köztük Hamilton is, aki épp Bakuban buzdította több felszólalásra pilótatársait.



„Naomi egy professzionális versenyző volt, így tökéletesen alkalmas arra, hogy megossza véleményét a Sky csapatának tagjaként. Nagyszerű munkát végez, mióta csatlakozott, jobban kellene fogadnunk a reprezentatívabb közvetítéseket. Sajnos még mindig sok idő kell, hogy megváltoztassuk az ilyen véleményeket”  – írta Hamilton a Twitteren.

Az F1 hivatalos oldalának újságírója, Chris Medland szintén méltatta Schiff munkáját: „Mivel egy időben dolgozunk, ezért ritkán látom a Sky Sports közvetítéseit, de abból, amit eddig tapasztaltam vele kapcsolatban, azt gondolom, hogy nagyszerű erősítés volt a Sky számára. Nagyon kedvelem a stílusát” – írta szintén a Twitteren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: