DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
Hírösszefoglaló

Újabb újonc lesz a mezőnyben? Szombati F1-es hírek

Váratlan helyről érkezhet az Audi F1-es pilótája, Max Verstappen megvédte Sergio Perezt, a McLaren pedig célkeresztbe vette a bajnoki címet. Szombati F1-es hírek és sztorik.

Miután az Audi elsőszámú jelöltje, Carlos Sainz leszerződött a Williamshez, elindult a találgatás, hogy ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa 2025-ben és azon túl – meg is kérdeztük kedves olvasóinkat az alábbi szavazásban, hogy ők mit gondolnak erről.

Egy izgalmas találgatás is szárnyra kapott ezzel kapcsolatban, miszerint a McLaren juniorprogramjába tartozó F3-as címvédőre, a brazil Gabriele Bortoletóra vetheti ki hálóját a négykarikás márka. Erről is beszélgettünk a Formula Podcast legújabb adásában, melynek főtémáját az elmúlt napok csapatfőnöki bejelentései képezték:

Műsorunk állandó szereplője, Mészáros Sándor komoly elismerésben részesült, amiről itt olvashatnak!

Egy rendkívül izgalmas nyilatkozatot olvashattunk ma Max Verstappentől, aki megvédte csapattársát, Sergio Perezt, s mint elmondta, nem a mexikói formája a csapat fő problémája, hanem az autó gyengesége – Fernando Alonso pedig azon mérgelődött, hogy miért nem akkor gyengélkedtek az energiaitalosok, amikor ők voltak az üldözőbolyban.

A Red Bull problémái miatt a McLarennek minden oka megvan abban bízni, hogy harcban lehetnek még a konstruktőri címért, ezt jelölte meg legfőbb célnak Oscar Piastri, míg a Ferrari fő célja az lehet, hogy megszakítsák jelenlegi gyenge sorozatukat, erről beszélt Charles Leclerc, a Spában dobogót szerző monacói versenyző.

leclerc-hungary-2



Ha már Spa, FormulaPlusz rovatunkban ma a belga (és a magyar) hétvége legfontosabb statisztikáira tekintettünk vissza, ez a cikk ide kattintva érhető el.

Végül három rövidhír: Oliver Bearman reméli, hogy az F1-ben is összecsaphat jelenlegi csapattársával, Andrea Kimi Antonellivel; személyi sérüléssel járó robbanás történt a Nürburgringen; Juan Pablo Montoya pedig egyetlen verseny erejéig visszatér a NASCAR-ba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: