DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Még motiváltabb a Ferrari a szenvedésük miatt

Charles Leclerc legalábbis így látja: a monacói F1-es pilóta két részre osztaná eddig a szezonjukat, és nem tagadja, hogy most épp nem egy jó időszakon mennek keresztül.

A 2024-es szezont még egyértelműen második erőként kezdte a Ferrari a Formula-1-ben, az utóbbi hónapokban azonban a McLaren, majd a Mercedes is átlépte őket az erősorrendben – előbbi pedig már a konstruktőri világbajnoki tabellán is.

f1-leclerc-ferrari-belga-2



A Scuderia különösen azóta küszködik, hogy a barcelonai új fejlesztésű padlólemezzel visszatért a tempós kanyarokban a pattogás, amelyet egyelőre csak részben tudtak orvosolni a Hungaroringen bevetett módosítással.

Charles Leclerc szerint is abszolút ketté lehet választani az idényük eddigi alakulását: „Két szakaszra osztható számunkra a szezon első fele. Az első része igazán pozitív volt: szerintem teljesen kihoztuk a maximumot az autónkban rejlő potenciálból és talán néhány hétvégén még túl is teljesítettünk, ami nagyszerű volt.”

„Aztán a második részében, amint elkezdtünk új alkatrészeket felrakni, kicsit jobban küszködtünk különösen a pattogással, ami kényelmetlen helyzetbe hozott minket, ahol kicsit többet kellett kísérleteznünk a beállításokkal, aminek elég gyorsan megfizettük az árát eredmények és pontok tekintetében. Úgyhogy igen, ebben szenvedtünk az utolsó pár futamon.”

f1-leclerc-ferrari-belga-1

„Átmentünk kemény és jobb pillanatokon is a csapattal” – folytatta a MotorSportWeek.com által idézett monacói. „Jelen pillanatban ha megnézzük az utóbbi négy vagy öt versenyt, nyilván szenvedősebb pillanatban járunk. Leszámítva a magyar futamot, amelyet elég jónak tartok, és ahol maximalizáltuk a potenciálunkat. Aztán persze tudjuk, hogy javítanunk kell ezen a potenciálon, mert egyelőre ez egyszerűen nem elég jó.”

„De rajta vagyunk az ügyön, és nem is csüggeszt el minket. Sőt, még inkább motivál minket, hogy visszatérjünk egy jó teljesítményszintre és újra lássunk egy győzelmi trófeát” – jelentette ki Leclerc. „Úgyhogy igen, nagy a motiváció a csapatban, és remélem, ez a szenvedős időszak a lehető legrövidebb lesz.”

 A Ferrari pilótája hozzátette: a mostani nyári szüneti leállás nem segít rajtuk, hiszen nem dolgozhatnak a fejlesztéseken, de ezt leszámítva gőzerővel készülnek az újítások, amelyekkel megoldanák a nehézségeiket – igaz, ennek időpontját nem tudta megmondani Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: