DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Leclerc szerint most egyszerűen lassú a Ferrari

Volt olyan időszak, aminél nem is remélhettek jobbat, és olyan is, amikor extrém beállításokkal kísérleteztek eddig 2024-ben. Most viszont egyszerűen lassúak.

A remek idénykezdet és a két futamgyőzelem ellenére nem lehet elégedett a Ferrari, a nyári szünetben már csak a harmadik helyen áll a csapat a konstruktőri bajnokságban, és az utóbbi futamokon inkább a negyedik erő szerepét tudta magára ölteni.

A jó kezdés után a fejlesztések rossz irányba mentek, és hátrányba kerültek a riválisokkal szemben, ráadásul a tévút miatt hétvégéken keresztül csak próbálkoztak a különböző beállításokkal, így képtelenek voltak jó eredményeket elérni.

leclerc szerint lassú a ferrari



Charles Leclerc viszont bizakodó a folytatást illetően:

„A szezonunk első része nagyon jó volt, szerintem nem is remélhettünk ennél jobbat. Kihoztuk a maximumot az autónkból. Aztán jött négy futamunk, amikor extrém beállításról extrém beállításra jártunk. Számomra így lehetetlen volt úgy odaállni egy időmérőre, hogy tudjam, hol vannak az autó határai. Itt sok pontot veszítettünk” – idézi Leclerc szavait a Racingnews365.com.

„Az utóbbi két versenyen megint az eredmények maximalizálására koncentráltunk, és szerintem el is értük a maximumot, de egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Szóval erre kell igazán odafigyelnünk, és a szezon második felében előrelépést tenni, ha jobb eredményeket akarunk elérni” – tette hozzá a monacói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: