DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 9. hétfő
F1

Alonso bosszankodik: Miért most rossz a Red Bull?

Tavaly folyamatosan ott voltak a nyomukban az év elején, ám akkor verhetetlenek voltak, most viszont már nem tudnak lecsapni a kínálkozó lehetőségekre…

A 2023-as Formula-1-es idény első fázisának egyik fő meglepetését az Aston Martin szolgáltatta, amely váratlanul a Red Bull fő üldözőjeként az erősorrend második helyén találta magát, Fernando Alonso pedig sorban szállította a dobogós helyezéseket.

f1-alonso-aston-1



A szezon előrehaladtával aztán lemaradt a fejlesztési versenyben a silverstone-i istálló, idén pedig már nem tudják felvenni a versenyt nemcsak a Red Bull-lal, hanem a McLarennel, a Ferrarival és a Mercedesszel sem, sőt olykor a középmezőny alakulatai is veszélyesek rájuk.

Alonso némileg bosszús is amiatt, hogy épp akkor kezdett sebezhetővé válni a Red Bull, amikor az Aston Martin már hátracsúszott az erősorrendben, így nem tudják ők elhappolni a győzelmi esélyeket:

„Ez van. Úgy gondolom, tavaly mi voltunk év elején az üldözők legjobbjai, csak épp a Red Bull verhetetlen volt” – magyarázta a spanyol, akit a RacingNews365.com szaklap idéz. „Nem volt egyetlen rossz bokszkiállásuk, sosem volt balesetük, nem volt egyetlen rossz időmérőjük, semmilyen problémájuk nem adódott soha.”

f1-alonso-aston-2

„Mi pedig folyamatosan a harmadik vagy második helyeken végeztünk. Minden tavalyi dobogómnál Checo és Max állt mellettem. Vagy első és második helyen zártak, vagy elsőn és harmadikon, én pedig közöttük.”

„A dolgok változtak kicsit, mi pedig nem vagyunk ott, hogy lecsapjunk a lehetőségre. Tavaly sokszor elmondtuk, hogy tartanunk kell a lépést, folyamatosan vadásznunk kell őket, aztán amikor megbotlanak, meg kell ragadnunk a lehetőséget.”

„Aztán amikor elkezdett bármiféle gondjuk lenni, mi már nem voltunk ott. Úgyhogy ez rajtunk múlt, hogy nem tudtuk velük tartani a tempót” – ismerte el Alonso, aki 2024-ben egyelőre egyetlen alkalommal sem tudott felállni a pódiumra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: