DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 27. csütörtök
Hírösszefoglaló

Sainz dönt, áttörés a Mercedesnél – szerdai F1-es hírek

Marko hajlékony szárnyat gyanít a Mercedesnél, Magnussen reménykedik, Antonellinek Senna a példaképe: egy helyen a nap hírei.

Közeledik a Formula-1-es Spanyol Nagydíj, így szokás szerint rövid beharangozó videóban szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat és információkat a barcelonai hétvégét megelőzően – erősorrend, várakozások, érdekességek:

 

Ralf Schumacher egyébként a Red Bull fölényére és győzelmére számít hétvégén, míg a Ferrarinak eközben a gumikezeléssel lesz ismét gondja – a korábbi F1-es futamgyőztes véleménye itt olvasható.

A Mercedes utóbbi futamokon látott fejlődése továbbra is téma, Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója pedig rámutatott: Kanadában úgy látta, hogy hajlékony a rivális gárda új első szárnya – azt ugyanakkor ő is hangsúlyozta, hogy legális volt a W15-ös Montrealban.

Az új fejlesztésű első szárny kapcsán maga James Allison, a Mercedes F1-es technikai igazgatója is elismerte, hogy nagyrészt annak köszönhető az előrelépésük, de a szakember arról is beszélt, hogy minek volt köszönhető az eddigi szenvedésük és az, hogy csak lassan ismerik ki magukat a 2022-es szabályrendszerben.

f1-sainz-ferrari



Ami a pilótapiacot illeti, nem kell már sokat várni Carlos Sainz döntésére a jövőjével kapcsolatban: mint mondta, akár holnap is aláírhat egy új szerződést, mivel rövidesen le akarja zárni a kérdést – bővebben ide kattintva.

Sergio Perez jövője már eldőlt néhány hete, most a mexikói arról beszélt, hogy voltak ugyan opciói a Red Bullon kívül is, de náluk akart maradni, méghozzá nem kis részben a Max Verstappen jelentette kihívás miatt.

Kevin Magnussen eközben még nem dőlhet hátra 2025-öt illetően, de a dán reméli, hogy a következő szezonban is számítanak a szolgálataira a Haasnál.

Andrea Kimi Antonelli pedig, aki szinte biztosan a Mercedesnél fog kikötni, arról beszélt, hogy Ayrton Senna a példaképe a versenyzés világából – de azt is elmondta, mely pályák tartoznak a kedvencei közé.

f1-williams-kanada

Hosszú ideje volt betöltetlen az aerodinamikai vezető posztja a Williamsnél, most azonban James Vowles csapatfőnök elárulta: már néhány hónappal ezelőtt kinevezték az aerodinamikai részleg új főnökét, Adam Kenyont, akit még a mercedeses korszakából ismert – részletek itt.

 

Itt az új Formula Shakedown Csomós Mixivel

Rátérve az F1-en kívüli hírekre, mindenekelőtt ajánljuk figyelmetekbe ralis műsorunk, a Formula Shakedown friss adását, amelyben ezúttal a Mecsek Ralit néhány napja megnyerő Csomós Miklós volt a vendég. Mennyire más az RS Skoda az Evóhoz képest, másképp kell-e vezetni, mennyire volt éles a Mecsek Rali, mi történhetett Német Gábor baleseténél, cél-e a magyar bajnoki cím, mit lát az idei ERC-szezonból és a folytatásból? Ezekről beszélgettek Gobodics Tamással:

 

Végezetül pedig említsük meg, hogy teljesen váratlanul elküldte IndyCar-csapatából Theo Pourchaire-t a McLaren. Az istálló alig néhány hete jelentette be a tavayi F2-es bajnok egész szezonra szóló szerződtetését, most azonban Nolan Siegel miatt mégis kirakták őt – részletek ide kattintva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: