DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 27. csütörtök
F1

Sainz: Hamarosan döntök, le akarom zárni

Nem kell már sokat várni Carlos Sainz döntésére a jövőjével kapcsolatban: mint mondta, akár holnap is aláírhat egy új szerződést.

Miután a topcsapatok mind a saját kegyeltjeiket választották az idei szezont nagy formában kezdő és futamot is nyerő Carlos Sainz helyett, a spanyol pilótának nincs sok lehetősége a következő évekre – a Ferraritól Lewis Hamilton miatt elküldött versenyzőt leginkább az Audi és a Williams kapcsán emlegetik.

Sainz nemrég már beszélt arról, hogy a 2025-ös szezon is fontos számára, mert 2026 és az új szabályrendszer szerinte nagy lutri lesz – de hozzátette azt is, hogy most már hamarosan döntenie kell, hogy csak a vezetésre koncentrálhasson. Az utóbbi időben többször látszott is rajta, hogy ez a téma ott van a fejében, és nem azt a letisztult versenyzést mutatja, amit az idény első szakaszában.

„Tudom, hogy milyen opciók elérhetőek, készen állok döntést hozni, és ez a döntés hamarosan jönni fog” – mondta a spanyol pilóta a hispán El Hormiguero's lapnak.

240011-scuderia-ferrari-chinese-gp-thursday_6f2e9515-7fc2-4cc2-aca5-8da494f74ec8_resize_2



„Meg akarom ezt oldani, választanom kell, és utána koncentrálhatok a szezon hátralévő részére. Csak azt követően kezdhetek el a jövőmön gondolkodni egy másik csapatnál. Idén olyan autóm van, amivel dobogókat és győzelmeket szerezhetek, erre akarok fókuszálni.”

A konkrét istállókról nem beszélt, de úgy fogalmazott, hogy aláírható szerződések vannak az asztalán.

„Minden olyan csapat szerződést ajánlott, amelyik még nem kötelezte el magát két pilóta mellett a következő szezonra. Holnap is aláírhatok egy szerződést, de ezt nem fogom megtenni, ennél egy kicsit tovább fog tartani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: