DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 16. kedd
F1

Magnussen reméli, lesz helye a Haasnál

Kevin Magnussen, a Haas dán versenyzője reméli, 2025-ben is számítanak szolgálataira jelenlegi csapatánál.

Kevin Magnussen egyelőre nem rendelkezik érvényes szerződéssel a következő F1-es szezonra, így az is előfordulhat, hogy a Haas teljesen új párossal vág neki 2025-nek, hiszen Nico Hülkenberg jövőre elhagyja a csapatot, és csatlakozik az Audi-projekthez.

Nem segíti Magnussen helyzetét az a tény, hogy teljesítménye elmarad Hülkenberghez képest: míg a német neve mellett hat világbajnoki egység áll az egyéni tabellán, Magnussen mindössze egy egységet tudott szerezni az idei szezon során.Magnussen nemrég bevallotta, hogy akár ülés nélkül is maradhat 2025-re: „Van rá esély, hogy megtörténik” – felelte arra a kérdésre, hogy partvonalon kívülre kerülhet-e a következő szezonban.

„A csapat [Haas] nagyon jól ismerem engem, szóval nem gondolom, hogy bármit is bizonyítanom kellene nekik. Nagyon nyitott a versenyzői piac, majd meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok.”

„Egyértelművé tettem a csapat számára, hogy itt akarom folytatni a pályafutásom. A csapat jelenleg jó helyzetben van, nagy reményeink vannak a jövőt illetően, aminek szeretnék a részese lenni. Ötletem sincs, hogy mikor tisztázódik a jövőm. Amit én tehetek az annyi, hogy tovább csinálom a dolgom, amíg minden rendeződik.”

„Nem szabtam meg határidőt a döntést illetően, nagyon nyitott a versenyzői piac. Érdekes lesz megfigyelni, hogy miként alakulnak a dolgok” – tette hozzá Magnussen.

Arra kérdésre, hogy a jelenlegit tartja-e minden idők legőrültebb átigazolási szezonjának, így felelt: „Igen, úgy gondolom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: