DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Perez Verstappen miatt akart maradni a Red Bullnál

Nagyon örül a mexikói, hogy az energiaitalosokkal folytathatja az F1-ben – nem mellesleg azért, mert saját bevallása szerint élvezi a címvédő által jelentett kihívást.

Néhány hete jelentette be a Red Bull, hogy kétéves szerződéshosszabbítást írtak alá Sergio Perezzel, aki így 2026-ig elvileg a csapatnál marad a Formula-1-ben – igaz, jó eséllyel inkább 1+1 éves megállapodásról van szó.

A mexikói pilóta annak ellenére kapott ismét bizalmat az energiaitalosoktól, hogy az előző években hullámzó teljesítményt nyújtott, és idén is éppen az utóbbi nagydíjakon zuhant be a formája.

f1-perez-redbull



Perez maga azonban természetesen örül, hogy maradhatott a Red Bullnál – minderről a Racer szaklapnak adott interjúban beszélt:

„Volt néhány opcióm ezen csapaton kívül, de a vágyam az volt, hogy velük folytassam. Nagyon boldog vagyok. Imádok ezekkel a szerelőkkel és mérnökökkel dolgozni. Mindenki igazán keményen dolgozik és belead mindent.”

„Rendkívül boldog vagyok, hogy folytathatom az utamat ezzel a csapattal, és roppant hálás vagyok a lehetőségért, amit megadtak nekem. Nagyon szeretném ezzel a csapattal befejezni a pályafutásomat.”

 

Élvezi a Verstappen jelentette kihívást

f1-perez-verstappen-redbull

Perez produkciója különösen a csapattárs Max Verstappenével összevetve tűnhet kellemetlennek, hiszen közben a holland rendre kimagaslóan teljesít: a mexikói tavalyi Bakuban elért győzelme óta a regnáló világbajnok összesen 23 futamot nyert meg a 27-ből. A 34 éves pilóta azonban állítja: nem teherként éli meg Verstappen jelenlétét, hanem motivációnak.

„Szeretem azt a kihívást, hogy Max csapattársa lehetek. Emiatt akartam folytatni: pontosan azért, mert ez ilyen kihívás. Folyamatosan tanulsz és fejlődsz általa” – fogalmazott Perez, aki szerint nincs másik alakulat, ahol ennyire magas szinten teljesítene a másik autóban ülő versenyző:

„Láthattuk más versenyzőknél is, hogy mennyire kemény ez. Ilyen tekintetben a Red Bull különbözik bármely más csapattól. Mentálisan mindent kivesz belőled, és nagyon erősnek kell lenned, hogy képes legyél megbirkózni a nyomással ebben a csapatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: