DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
Hírösszefoglaló

Stabilizáció vs. jövés-menés – mai híreink

Összegyűjtöttük és egy csokorban tálaljuk a mai nap legfontosabb híreit.

Ha stabilitás, akkor McLaren: a wokingiak részéről Zak Brown arról beszélt, hogy rendkívül fontosnak tartja a gárda stabilitásának fenntartását: „Olyan időket élünk, amikor egyes csapatoknak sérül a stabilitása, nem tudják a versenyzőik kilétét, motorpartnert és hasonló dolgokat váltanak. Ezzel szemben mi nagyon erős helyzetből várjuk a továbbiakat.”

 



Carlos Sainz jövőjét ezzel szemben több kérdőjel övezi, a spanyol versenyző nem tudta megmondani, hogy élete legjobb formájában versenyez-e, ám mindenképp idei szezonkezdetét érzi az eddigi legerősebbnek: „Mióta a Ferrarihoz csatlakoztam, minden bizonnyal ez a legerősebb szezonkezdetem.”

Ha már Sainz, Nico Rosberg úgy véli, a Ferraritól 2024 végén távozó spanyol versenyző bármelyik csapatba beillene: „Ha megnézzük a versenyzői piacot, Carlos mindenhova beillik. A Mercedes és a Red Bull számára is ő lenne a legjobb választás.”

További Ferrarival kapcsolatos hír Stefano Domenicali nyilatkozata, az F1 vezérigazgatója nagyszerűnek tartja Lewis Hamilton Maranellóba igazolását: „A Formula 1 számára ez elképesztő dolog. Egy új fejezet kezdődik Lewis karrierjében, ami a Ferrarinak is új lesz. Ezek a történések már némileg 2025-be repítenek minket, pedig még csak a 2024-es szezon elején járunk. Úgy gondolom, ez egy óriási sztori lesz.”

 

A mai napon sem maradtunk információ nélkül a Newey-ügyet illetően, Ernest Knoors, a Ferrari korábbi mérnöke úgy gondolja, hogy Newey távozása további szakemberek elveszítését jelentheti a Red Bull számára: „Egy ilyen esemény hatására a mérnökök és a szerelők is nyitottabbak lesznek más csapatok érdeklődésére. Ez mindig megtörténik egy olyan csapattal, amely hosszú ideig a legmagasabb szinten teljesít.”

Sergio Perez arról beszélt, hogy rendkívül nagyra értékeli Fernando Alonso motivációs szintjét: „Rendkívül tisztelem Alonsót. Nem csupán azért, mert 45 vagy 50 éves korában is itt versenyez, ez sokkal inkább motiváció kérdése, amiből neki még ennyi év után is rengeteg van” – mondta Perez.

Lando Norris még a Kínai Nagydíjon bemutatott új lebonyolítású sprintformátumról szólalt meg, a 24 éves brit elmondta, hogy inkább a hagyományos versenyhétvégéket részesíti előnyben: „Nem tudom, hogy ez jobb-e a csapat, a mérnökök és a szerelők számára. Nem igazán tudom, hogy mit mondjak, mert én akkor ülök az autóba, amikor vezetnem kell. Számomra tehát nincs ebben túl sok újdonság, de továbbra is a normál lebonyolítású hétvégéket preferálom.”

Végezetül MotoGP: idei második futamgyőzelmét szerezte Francesco Bagnaia. Marquez először végzett vasárnap dobogón a Gresini Ducatival, míg a pódiumot Bezzecchi tette teljessé. A jerezi futam beszámolóját ide kattintva olvashatjátok el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: