DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Norris a normál versenyhétvégéket preferálja

Lando Norrist különösképpen nem hozza lázba, hogy milyen formában kerül lebonyolításra egy versenyhétvége, azonban ha választani kellene, akkor a tradicionális formátumra voksolna.

A múlt hétvégi Kínai Nagydíjon új formátumban zajlott az idei első sprinthétvége. Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatójának véleménye szerint az új formátum annyira jól működött, hogy a jövőben akár még több sprinthétvége jöhet a sportban.

Lando Norris, a McLaren 24 éves brit versenyzője nem igazán rajong a sprintekért, de elmondása szerint nem a versenyzők véleménye az elsődleges.



„Nem igazán tudom eldönteni. Én csak beülök az autóba és vezetek, a többi nem igazán érdekel” – felelte Norris arra a kérdésre, hogy a Kínában bemutatott új sprintformátum jobban funkcionált-e a korábbinál.

„Nem tudom, hogy ez jobb-e a csapat, a mérnökök és a szerelők számára. Nem igazán tudom, hogy mit mondjak, mert én akkor ülök az autóba, amikor vezetnem kell. Számomra tehát nincs ebben túl sok újdonság, de továbbra is a normál lebonyolítású hétvégéket preferálom.”

Norris emellett hozzátette, végső soron az a fontos, hogy a szurkolók számára a legjobb show-t nyújtsák: „Talán a sprinthétvégék érdekesebb a rajongók számára. Ez nem rólunk szól, hanem a rajongókról, akit minket követnek.”

„Az elsődleges szempont az, hogy a nézőknek jó legyen. Nem arról van szó, hogy mi boldogabbak legyünk vagy jobban érezzük magunkat, szóval a kérdést talán nem nekünk kell megválaszolni” – tette hozzá Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: