DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Hamiltonról és az olasz mentalitásról beszélt Domenicali

Lewis Hamilton komoly lépésre szánta el magát, amikor úgy döntött, 2025-ben csatlakozik a Ferrarihoz.

A hétszeres világbajnok elképesztő sikereket ért el a Mercedesszel, a brit versenyző 103 F1-es futamgyőzelméből 82-t az Ezüstnyilakkal szerzett, ami hat Mercedesben aratott világbajnoki címmel párosult.

 Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója 2008 és 2014 között csapatfőnökként irányította a Ferrarit, így pontosan tisztában van a maranellói gárda működésével.

„Lewisnak meg kell értenie a maranellói és az olasz mentalitást, de biztos vagyok benne, hogy nagyon izgatott emiatt. Amikor egy ilyen kaliberű személyiség érkezik a Ferrarihoz, nagy figyelem fog rá összpontosulni” – mondta Domenicali.

„Leclerc még inkább feltüzeli majd magát és keményebben fogja nyomni, szóval azt gondolom, hogy összességében ez pozitív dolog a csapat számára.”

 

Domenicali az átigazolás F1-re gyakorolt hatásáról is beszélt: „A Formula 1 számára ez elképesztő dolog. Egy új fejezet kezdődik Lewis karrierjében, ami a Ferrarinak is új lesz. Ezek a történések már némileg 2025-be repítenek minket, pedig még csak a 2024-es szezon elején járunk. Úgy gondolom, ez egy óriási sztori lesz” – tette hozzá az olasz üzletember.

A Ferrari egyéni világbajnoki címet utoljára 2007-ben, konstruktőri elsőséget pedig 2008-ban ünnepelhetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: