DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Hírösszefoglaló

Karácsony, kerékpár, kivárás – hétfői F1-es hírek

Alonso szerint most jön csak az igazán trükkös időszak, a McLarennél felkészültek a Norris és Piastri közötti feszültségekre: egy helyen a napi hírek.

Klasszikus hírekről érdemben karácsony első napján nem beszélhettünk, a Formulán is elsősorban az ünnepekről írtunk. Készítettünk például egy válogatást arról, hogyan töltik a karácsonyt az F1-es pilóták: összeállításunkban többek között Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc, George Russell, Fernando Alonso, Valtteri Bottas és Nico Hülkenberg posztjai is szerepelnek.

f1-karacsony-russell-v2



Nem maradt adós a hagyományos karácsonyi képeslappal maga az F1 sem: Alonso a Mikulás puttonyával, Verstappen egy Red Bull-szánon látható rajta – itt mutatjuk a képet.

Az év versenyével folytattuk szokásos szezon végi F1-es értékelő sorozatunkat: szerkesztőségünk a Szingapúri Nagydíjat látta a legjobb futamnak 2023-banide kattintva pedig Ti is szavazhattok arról, nektek melyik viadal tetszett leginkább idén.

S ha már versenyek: a regnáló világbajnok a Japán Nagydíjat nevezte meg a legjobb, az Azerbajdzsáni Nagydíjat pedig a legrosszabb hétvégéjének a 2023-as idényből – igaz, utóbbit így is kulcsfontosságúnak tartja a későbbi hengerlés szempontjából.

„Jön a trükkös időszak az Aston Martin számára” – véli Alonso. A kétszeres F1-es világbajnok úgy érzi, mindig az első lépést megtenni a legkönnyebb, de most jön csak a neheze. Bízik az idei nehézségekből tanultakban – bővebben ide kattintva.

f1-norris-piastri-mclaren-monza_1

Zak Brown elmondása szerint a McLarennél felkészültek a Lando Norris és Oscar Piastri közötti esetleges feszültségekre: tudják, hogy el fog jönni a nap, amikor a versenyzőik a saját érdekeiket fogják nézni, de úgy érzi, megelőzhetik az eszkalálódást az általa egyébként az F1 legjobbjának tartott páros között.

Brown emellett arról is beszélt, hogy a Red Bull idei dominanciája ellenére rövidesen a Formula-1 is hasonlóan szoros és kiélezett küzdelmet hozhat, mint az IndyCar – részletek itt.

George Russell hiszi, hogy eljön majd az ő ideje is, és nem érez keserűséget amiatt, hogy nincs esélye a vb-harcért küzdeni – elvégre mint rámutatott, Verstappennek is csupán a hetedik szezonjában adatott meg mindez.

A kerékpározást köztudottan kedvelő Valtteri Bottas 2024-ben szintet lépne „második sportágában”, ugyanis megpróbálja kvalifikálni magát a murvás kerékpáros világbajnokságra – a részletekről itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: