DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Russell hiszi: el fog jönni az ideje az F1-ben

A Mercedes brit pilótája nem érez keserűséget a vb-esély hiánya miatt. Mint rámutatott: Verstappen is csak a hetedik szezonjában tudott harcba szállni.

George Russell ötödik szezonját töltötte a Formula-1-ben, ebből a másodikat olyan csapatnál – a Mercedesnél –, amely az élbolyba tartozik. A fiatal brit azonban a 2022-es interlagosi fordulón aratott győzelmén és néhány további dobogós helyezésén kívül nem igazán tudott még maradandót alkotni, ami persze jórészt annak köszönhető, hogy épp az ő érkezésével esett egybe az, hogy az Ezüst Nyilakat letaszították az F1 trónjáról.

f1-russell-mercedes-2023-1



Russell ugyanakkor a Motorsport Magazine-nak nyilatkozva elárulta, hogy nem érez keserűséget amiatt, hogy még nem tudott világbajnoki címért harcba szállni, hiszen például a jelenleg uralkodó Max Verstappennek is hosszú éveket kellett várnia erre – ellenben a 2023-as teljesítményével nem elégedett:

„Mindannyian azért vagyunk itt, hogy győzelmekért és világbajnoki címekért harcoljunk. És ez nemcsak a Mercedesnél dolgozó kétezer emberre vonatkozik, hanem a Ferrarinál, a McLarennél és mindenki másnál dolgozó többezer emberre: ők mind a győzelemért küzdenek.”

„És ez a Formula-1 szomorú valósága: csak egyetlen csapat tudja ezt megtenni. És gyakran előfordul, hogy amikor jól csinálod a dolgokat, akkor nagyon beletalálsz, és ezért rendkívül nehéz megfordítani ezt a trendet és felzárkózni.”

f1-russell-mercedes-2023-2

„Szóval természetesen sokkal többet akartam elérni ebben a szezonban. Független attól, hogy győzelem nélkül zártunk, talán hét-nyolc dobogós helyezésem is lehetett volna idén… és csalódtam magamban amiatt, hogy néhány ezek közül miattam úszott el. De úgy gondolom, hogy amikor rossz szériád van, minden ellened dolgozik. Ha viszont az autó szárnyal, minden jól sikerült. Szóval egyértelműen dolgoznunk kell egy valamin.”

„A pozitívumokat szemlélem. 25 éves vagyok, és úgy érzem, még egy jó 15 év lehet bennem, ha például megnézem Fernandót. Ha pedig Maxra gondolok, a hetedik szezonjában járt, amikor végre a világbajnoki címért harcolhatott.”

„Szóval ki kell várnunk az időnket, bármennyire is frusztráló. De vannak még nagyszerű versenyzők ugyanebben a helyzetben, mint Charles [Leclerc] vagy Lando [Norris]. És ugyanez volt a helyzet Maxszal négy-öt éve 2020-ban és előtte. Úgyhogy nem érzek túl sok keserűséget emiatt. Természetesen örülnék, ha másképp alakulna a sorsom, de el fog jönni az én időm.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: