DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
Hírösszefoglaló

Konspiráció az Andretti ellen, Hungaroring-építkezés – szerdai F1-es hírek

Indul a felújítás második üteme, Ben Sulayem kifakadt, hurrikán is hatással lehet a Mexikóvárosi Nagydíjra, nem a második helyen múlik Perez ülése: október 25. hírei.

Hamarosan indul a fejlesztés második üteme a Hungaroringen: Ennek keretében megújul a tízezer férőhelyes főtribün, a főépület és a paddock, valamint épül két gyalogos alagút is az F1-es Magyar Nagydíj helyszínén. Részletekről itt számoltunk be.

Gyulay Zsolt az MTI tudósítása szerint az esetleges MotoGP-futam rendezése kapcsán arról beszélt, hogy a pálya elsődlegesen a Formula-1-re lett tervezve és ez most is „mindent felülír”, de kaptak arra vonatkozó felkérést, hogy vizsgálják felül, át lehet-e úgy alakítani a terveket, hogy a mogyoródi aszfaltcsík alkalmas legyen a gyorsaságimotoros-vb fogadására is – a MotoGP hungaroringi kilátásairól itt írtunk.



A Cadillacnél próbálják megfúrni az Andrettit? Az F1 állítólag a partnert kérte meg arra, ne támogassa az amerikai csapatot. Az FIA elnöke pedig a sajtónak fakadt ki: Ben Sulayem sérelmezi, hogy fia halálakor is támadták őt a csapatok.

„Támadtak attól a naptól fogva, hogy megnyitottuk a szándéknyilatkozat folyamatát. Még akkor is, amikor a fiam meghalt, támadtak, sértegettek, hogy megtörjenek, csak mert megnyitottam a világ előtt a belépés lehetőségét” – mondta Ben Sulayem. Az Andretti-ügy, valamint az FIA-F1 vetélkedés legújabb fejezetét itt részleteztük.

Kollégánk már Mexikóvárosban, ahol a következő fotókat készítette: óriásplakáttal csitítják a szenvedélyes Perez-rajongókat.

 

Hurrikán is beleszólhat az F1-es hétvégébe

Az 5-ös kategóriájú Otis hurrikán 200 kilométerre északra halad el a mexikóvárosi Formula-1-es pályától, ez pedig elegendő, hogy közvetve hatást gyakoroljon a hétvégi nagydíjra – írja a RacingNews365. A szerdán-csütörtökön várható eső ugyanis elmossa az aszfaltra rétegzett gumit, és alacsony tapadási állapotot idéz elő a pénteki szabadedzésekre.

Az edzésnapon már csak kisebb záporok valószínűsége várható 25 Celsius-fok hőmérséklettel, ami számottevően alacsonyabb az austini forróságnál. Szombaton és vasárnap már száraz időjárás lesz 26 Celsius-fokkal, csapadékot egyáltalán nem vár az előrejelzés.

A Red Bull csapatfőnöke állítja: nem függ Sergio Perez év végi második helyezésétől 2024-es ülése. Horner továbbra is pilótája év eleji formáját hozná vissza – ezt nyilatkozta a csapatvezető.

A hétszeres F1-es világbajnok úgy érzi: képes lenne felvenni a versenyt Max Verstappennel – ehhez azonban a teljes csomagnak össze kell állnia. „Minden nap imádkozom azért, hogy csökkentsük a lemaradásunkat és egyből csatában lehessünk. A világbajnoki címért akarok harcolni, Max ellen akarok versenyezni. Hiszem, hogy azon kevés versenyző közé tartozom, aki képes erre” – jelentette ki Hamilton.

Az Aston Martinnál elárulták: a szimulátor okozta a csapat visszaesését. Az AMR23 austini fejlesztési csomagja azonban a problémás kezdet ellenére előrelépésnek tűnik a vasárnapi „nulladik szabadedzés” (ahogy Alonso fogalmazott) alapján. Blendin, McCullough és Alonso nyilatkozataival itt foglalkoztunk.

Sem Ocon nem változtatna semmin, sem Piastri nem érzi úgy, hogy bármi különleges történt az F1-es USA Nagydíj rajtjánál történt incidensnél: ezt mondták a balesetről.

Egy ember kórházban a Formula-E tűzesete miatt

Mint arról beszámoltunk, kedden nem sokkal dél után, a két etap között tűz ütött ki a bokszutcában a Formula-E valenciai tesztjén. A beszámolók szerint egy kisebb robbanás történt az akkumulátor-beszállító, a WAE garázsában. A személyzetet gyorsan evakuálták, s a Formula-E közleménye szerint hamar sikerült megfékezni a tüzet.

Azonban amíg zajlanak a vizsgálatok a tűz keletkezésének pontos okával kapcsolatban, az elektromos formulaautós világbajnokság szervezői úgy döntöttek, elhalasztják a szerdára tervezett második tesztnapot. Helyette a csütörtöki médianapot hozzák előbbre abban a reményben, hogy aznap már újra pályára gördülhetnek az autók. A közleményben azt is hozzátették, hogy egy embert el kellett látniuk az orvosoknak, akit elővigyázatossági vizsgálatok miatt kórházba is szállították az incidenst követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: