DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

Le Mans, Alonso, Red Bull – hétfői híreink

A Ferrari a kieséstől tartott, mókust gázolt a Toyota, Alonso a Red Bullé lehetett volna, Verstappent magasztalja Rosberg – ezek voltak a hétfő sztorijai.

Az autósportban az előző hétvége a Le Mans-i 24 órásról szólt, s ez a hétfői sztorikat is alapjaiban meghatározta, az autósport világában éppúgy, mint nálunk – így természetesen Pitwall című hírháttérműsorunkban is beszéltünk a legendás verseny centenáriumi kiadásáról.

A végső győzelmet megszerző Ferrari versenyzői elárulták, hogy tartottak attól, hogy egyáltalán végig tudják-e csinálni a versenyt, a Toyota #8-as autójáról kiderült, hogy egy mókus elgázolása is hátráltatta őket, s egy szép magyar sikernek is örvendhettünk a hétvégén Válint Bencének köszönhetően.

A Mercedes versenyzőiről is szót ejthettünk ma: George Russell Jack Grealish társaságában ünnepelte a Manchester City BL-győzelmét, Lewis Hamilton viszont sokkal inkább Angela Cullen társaságára vágyik – míg a csapat korábbi világbajnoka, Nico Rosberg úgy nyilatkozott, hogy Max Verstappen szerinte a legnagyobbakkal, Schumacherrel, Hamiltonnal és Sennával van egy szinten.

Christian Hornernek több nyilatkozatát is idézhettük ma: a brit csapatvezető arról is beszélt, hogy mennyire közel jártak szűk másfél évtizede ahhoz, hogy Fernando Alonso a Red Bull versenyzője legyen, de azt is elmondta, hogy a Mercedes dominanciája után még édesebb a siker az energiaitalosok számára.

alonso-verstappen-2



Valtteri Bottas arról beszélt, hogy bár jelenleg a mezőny hátsó fertályához tartozik, most sem adta fel azt, hogy újra győzni tudjon, az Audi tagadta, hogy Mattia Binotto náluk járt volna (bár sajtóértesülések szerint nemcsak ott volt, hanem egyenesen le is bohócozta őket), míg Jeremy Clarksonról kiderült, hogy szavatartó ember, hiszen az egész Alpine-t meghívta egy sörre.

Ami az F1-en (és Le Mans-on) túli világot illeti: Martin Truex Jr. megmutatta a hétvégén, hogy miért nem szabad feladni a reményt, Marc Marquez elmondta, szerinte miért buknak annyit a hondás versenyzők a MotoGP-ben, Franco Morbidelli pedig zavarba ejtő reakciót adott a jövőjét firtató kérdésekre. Hoztunk ma három videót is: egyet a Le Mans-i 24 órás legfontosabb pillanatairól, egyet Kimi Raikkönen kisfiáról, egyet pedig a kanadai Bajnokok Faláról.

A végére egy szomorú hír: a kiváló magyar motokrosszos, Szvoboda Bence kritikus állapotban van vasárnapi balesete után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: