DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Édesebb a siker a Mercedes-évek után – Horner

A Red Bull F1-es csapatfőnöke még büszkébb alakulata teljesítményére a korábbi küszködősebb évek után. Állítja: még nem dőlt el az idei világbajnokság.

A Red Bull dominálja 2023-ban a Formula-1-et: az eddigi hét versenyt egytől egyig megnyerték, ráadásul négy alkalommal kettős győzelmet is arattak. Ez zsinórban a harmadik szezon lehet, amikor legalább az egyik címet az energiaitalosok nyerik Max Verstappen 2021-es diadala és a tavalyi dupla után, így lassan újabb Red Bull-korszakról lehet beszélni a Sebastian Vettel fémjelezte 2010-es évek eleji idények után.

Christian Horner csapatfőnök szerint a két éra közötti ínségesebb időszak miatt most még édesebb a siker: „Hét évet töltöttünk azzal, hogy megpróbáltunk újra győztes pozícióba kerülni, a vereség pedig fáj” – utalt a Mercedes által uralt 2014-2020-as időszakra Horner, akit a Motorsport.com idézett.

f1-horner-redbull-barcelona



„Úgy gondolom, rendkívül keményen dolgoztunk azért, hogy ebbe a helyzetbe kerüljünk. És nemcsak Max, hanem szerintem az egész csapat egy egységként olyan magas szinten működik, hogy egy fenomenális autónk van. Van két nagyszerű pilótánk, Max pedig folyamatosan fejlődik versenyzőként. Egyre csiszoltabb lesz, és egészen elképesztő, milyen kapacitása van az autóban” – fogalmazott a csapatfőnök, aki ez utóbbira hozta példaként, hogy a barcelonai szabadedzésen az autóból észlelte, hogy csörög Helmut Marko telefonja.

„Elképesztően büszkék vagyunk erre. Sokkal többet jelent ez így: jártunk már itt, aztán voltunk a mélyben, majd pedig visszaküzdöttük magunkat. A csapat minden egyes tagja kulcsfontosságú szerepet játszott ebben a teljesítményben. Az F1 a világ egyik legkompetitívebb sportja, és ha ilyen színvonalon működsz, azt meg kell ünnepelni.”

 

Még nem dőlt el az idei F1-es cím

Horner a fentiek és az összetettben látható tetemes előny ellenére sem gondolja azt ugyanakkor, hogy már lefutott lenne a 2023-as Formula-1-es világbajnokság:

„Mindig lesz valaki, aki ilyesmit mond. De bármi történhet. Úgy vélem, jelenleg mindkét világbajnoki pontverseny elég jól néz ki, de most Montrealra koncentrálunk és arra, hogy megszerezzük a 100. győzelmünket. Aztán jön a hazai versenyünk Ausztriában, majd egy másik hazai futamunk Silverstone-ban. Versenyről versenyre haladunk, nem hagyjuk, hogy túlgondoljuk ezt” – nyilatkozta a bikák F1-es főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: