DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Ferrari, Sainz, Red Bull, Verstappen – keddi hírek

Embereket veszít a Red Bull, Sainz szerződést akar, Verstappent méltatják, Gasly morgolódik, új cikkek a FormulaPlusz rovatban – ezek voltak a keddi sztorik.

Természetesen ahhoz még kicsit korán van, hogy Monacót teljesen magunk mögött hagyva száz százalékig az előttünk álló Spanyol Nagydíjra koncentráljunk, de szeretnénk időben felkészíteni mindenki naptárát a hétvégére – hiszen nemcsak F1, hanem sok más izgalmas motorsportos esemény is várható, éppen ezért ide kattintva megtaláltok mindent, amit nézni, követni érdemes június 2. és 4. között.

FormulaPlusz rovatunkban két írással is találkozhattatok ma: az egyikben azt a felvetést vizsgáltuk meg, mely szerint Fernando Alonso akár meg is nyerhette volna a Monacói Nagydíjat a kerékcserés malőr nélkül, míg F1Stat sorozatunk legújabb darabja a hétvége statisztikai érdekességeit taglalta.

marshall



A mai híreket összefoglalását kezdjük a Red Bull-lal, akik sorra veszítik el munkatársaikat: két korábban távozó mérnökük már munkába is állt a Ferrarinál, most pedig egy igazi kulcsember, a 17 éve őket szolgáló vezető mérnök, Rob Marshall is búcsút vesz az istállótól, hogy a McLarennél folytassa a karrierjét.

Ha már a Ferrari került szóba: Carlos Sainz csak legyint a pletykákra, melyek szerint Lewis Hamilton veszélyt jelent a helyére a csapatnál, és határidőt szabott új szerződését illetően a csapatnak, mely bizonyos hírek szerint a Red Bullhoz fog közelíteni új autójával. Ahhoz a Red Bullhoz, melyet Toto Wolff szerint nyomasztó fölénye ellenére sem szabad visszafogni, az ugyanis az egész F1-re roppant káros hatással lenne.

f1-devries-redbull-alphatauri-monaco

És még mindig az energiaitalosoknál maradva: a várakozásoktól messze elmaradó Nyck de Vriest ezúttal (idén talán először) megdicsérte Helmut Marko, aki egyúttal Ralf Schumachernek is odaszólt egy keményebbet unokaöccse, Mick kapcsán. Verstappenről sok szó esett: Oscar Piastri monacói vezetői produkcióját méltatta, Mario Andretti az Indy 500-ra akarja csábítani a hollandot, míg egy egykori csapatfőnök szerint a világbajnok csapattársa Monacóban a tesztpilótájává vált

Nem Perez az egyetlen, aki nem lehet elégedett a hétvégéjével: Pierre Gasly szerint csapata hibája nélkül közvetlenül a dobogóra álló Ocon mögött végezhetett volna, míg Lance Stroll elmondása szerint azt se tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Érdekes videókat is hozhattunk ma olvasóinknak: a monacói csapatrádiós válogatás mellett arról a területről is, ahol a Ferrari fel tudta venni a versenyt a Red Bull-lal. Ami pedig az F1-en kívüli világot illeti: a NASCAR-ban egészen különleges verseny ért véget hétfőn a vasárnapi kezdés után

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: