DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő
F1

Határidőt szabott az új Ferrari-szerződésre Sainz

A következő szezont már hosszabbítás birtokában kezdené meg a spanyol, hogy ne kelljen aggódnia. A Hamilton–Ferrari pletykára pedig csak legyint: már inkább nem is olvassa a híreket.

Carlos Sainzot egy évvel ezelőtt meghosszabbított szerződése 2024-ig köti össze a Ferrarival, így jelenleg nem kell aggódnia jövője miatt – de a következő szezonban sem akar: az idénykezdetig szándékozik új megállapodást kötni csapatával.

„Nem akarom elárulni a szerződéses stratégiám, az ilyenről sosem beszélek. De meg lehet hallgatni a korábbi interjúimat, mindig arról beszéltem, szeretek úgy megkezdeni egy F1-es szezont, hogy tudom, hol versenyzek a következőben. A Renault-nál megéltem az ellenkezőjét, és egyáltalán nem élveztem. A cél az, hogy addigra minden meg legyen tervezve” – idézi a Motorsportweek a spanyolt.Arra a felvetésre, mikor lenne célszerű nyélbe ütni a megállapodást, ezt válaszolta: „Nem kell feltétlenül idén, de még a következő évad kezdete előtt, vagy a szezonkezdet során.”

„Másfél hete még én mentem az Audihoz”

Sainz stratégiája – úgy nekivágni egy szezonnak, hogy már nem kell a következő miatt aggódnia – jól hangzik, de ebbe azért a Ferrarinak is van beleszólása. Teljesítménye alapján a spanyol nincs abban a helyzetben, hogy ő diktáljon, és az sem véletlen, hogy Monacót megelőzően megint felkapta a Hamilton–Ferrari párosítás eshetőségét a sajtó.

„Másfél hete még én mentem az Audihoz, egy héttel ezelőtt Charles ment a Mercedeshez, most pedig Lewis jön a Ferrarihoz” – ironizált válaszképpen Sainz. Hozzátette: „Annak idején sokkal többet olvastam a sajtót, hogy onnan informálódjak, most inkább a versenyhétvégére összpontosítok, nem másokra. Ez a múltban is bevált már nekem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: