DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagy fogást jelentett be a McLaren

A McLaren folytatja a technikai személyzet „nagy átalakítását”: leszerződtették a Red Bullt több mint másfél évtizede szolgáló vezető mérnökét, Rob Marshallt.

Nemrég számolhattunk be arról, hogy a várakozásokoktól elmaradó szezonkezdés ellenére Zak Brown nagyon bizakodó a McLaren jövőjét illetően, amiben nagy szerepe van a technikai stáb átalakításának. Ennek újabb lépését jelentették be ma: a Red Bull vezető mérnöke, Rob Marshall érkezik az istállóhoz, ahol műszaki igazgatóként Neil Houdley helyét veszi át, és közvetlenül Andrea Stella csapatfőnöknek fog jelenteni

A Red Bullt szinte a kezdetek óta, 17 éve szolgáló szakember az egykori szintén az energiaitalosoknál dolgozó Peter Prodromou és a Ferraritól elhappolt David Sanchez mellett felel majd a McLaren felemelkedéséért, melynek végső célja Zak Brown elmondása szerint nem kevesebb, mint hogy 2026-ban a világbajnoki címért harcolhassanak a wokingiak.

marshall



Andrea Stella csapatfőnök sajtóközleményben köszöntötte az új igazolást: „Hihetetlenül boldog vagyok, hogy Rob csatlakozik a McLarenhez. Több mint 25 éve dolgozik a motorsportban, így hatalmas szakértelem és tapasztalat van a birtokában, amit csak tovább növelt a Red Bullnál töltött idő és az ott elért eredményei.”

„Rob kinevezése a kulcsfontosságú lépések egyike, és jól illeszkedik majd a csapatba a győzelem felé visszavezető úton.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: