DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő
F1

Marko ezt akarja látni De Vriestől – és még kicsit többet

A holland újonc legjobb idei F1-es hétvégéje volt a monacói, ami után meg is dicsérte a Red Bull tanácsadója – persze van még hova fejlődnie.

A 2023-as Formula-1-es szezonkezdet egyik legfőbb csalódása Nyck de Vries, aki egyelőre jócskán elmarad az AlphaTauri csapatán belül Yuki Tsunodától. Monacóban aztán végre mutatott némi előrelépést az újonc: az időmérőn bejutott a Q2-be, s a futamon is a 12. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Mindezek láttán a mindig szigorú Helmut Marko is megdicsérte a hollandot: „Ez volt messze a legjobb hétvégéje az AlphaTaurinál. Nyck sokkal közelebb volt Yukihoz, mint korábban. Ezt akarom látni tőle” – idézi a Red Bull F1-es tanácsadóját a Motorsport.com. Hozzátette: „Yuki ugyancsak igen jól ment, amíg nem jelentkeztek a fékproblémák. Ez olyasmi, amit a csapatnak kell megoldani, túlságosan is gyakran fordulnak elő fékgondok.”

f1-devries-redbull-alphatauri-monacoMarko azért megjegyezte, hogy De Vriestől azt várták, hogy a Formula-2-es és Formula-E-ben szerzett bajnoki címei során gyűjtött rutinja révén eleve hamar felveszi a ritmust: „Természetesen többet akarunk látni. Azt gondoltuk, olyasvalakit hozunk be, aki a tapasztalata révén máris felveszi majd a versenyt Yukival. De ez még nem történt meg, szóval ez a legfontosabb.”

 

Nem szabnak határidőt De Vriesnek

De Vries ülése a pletykák szerint már az első futamok után inogni kezdett, amiről maga a pilóta úgy nyilatkozott Monacóban, hogy nem sokkolta ez és természetesnek tartja, mivel túl sokat hibázott. Marko azt viszont cáfolta, hogy a Spanyol Nagydíjat szabták volna meg határidőnek, hogy addig kell javulnia a hollandnak, vagy különben érkezik a helyére a Super Formulában szereplő neveltjük, Liam Lawson:

„Sosincs határidő. Csak nézzük és figyeljük a teljesítményeket. Ha cselekednünk kell, cselekedni fogunk. Pillanatnyilag nem teszünk semmit” – mondta el Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: