DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Ez természetes” – nem lepték meg De Vriest a pletykák

Nem érték meglepetésként az alulteljesítő Nyck de Vriest a leváltásáról szóló híresztelések, a holland természetesnek veszi hibáit és nem félti pozícióját.

Nem jönnek a várt eredmények az első teljes F1-es évét teljesítő Nyck de Vriestől. A holland az eddigi versenyhétvégék során rendre Yuki Tsunoda mögött kullogott a teljesítményét nézve, Bakuban és Miamiban is hibázott a futamon. Olyan pletykák is napvilágot láttak, miszerint csapata, az AlphaTauri már most De Vries leváltását fontolgatja, Franz Tost csapatfőnök azonban cáfolta ezeket a híreszteléseket. A Monacói Nagydíj előtt az olasz istálló pilótája elmondta, nem lepték meg az esetleges távozásáról szóló hírek.

„Nem ért sokkhatásként. Ez természetes, ilyen ez az ipar, mindig is ilyen volt, a Red Bullban és a Formula-1-ben is. Semmi nem változott a szezon elejéhez képest, mindig jól kell teljesítened, mindig hoznod kell az elvárt eredményeket annak érdekében, hogy tovább vihesd előre a karrieredet. Talán nem hisztek nekem, amikor azt mondom, hogy most nincs rajtam nagyobb nyomás, mint eddig bármikor máskor” – nyilatkozta De Vries a Formula.hu jelenlétében.



A 28 éves debütáns egyike azon két versenyzőnek, akik idén még nem szereztek pontot, legjobb eredményeként is csak két 14. helyezést tud felmutatni Bahreinből és Dzsiddából.

„Egyértelműen úgy gondolom, hogy túl sok hibát követtem el, ezt nyíltan beismerem. Szerintem többször is erős volt a tempónk, és ez bátorít engem, magabiztosabb leszek tőle. Viszont nem tudtam tökéletesen végrehajtani a feladatot, nem tudtam összerakni a dolgokat. Túl sok hibám volt ahhoz, hogy a tempót jó eredményre tudjam váltani, de ez is része a tanulási folyamatnak, néha jól sikerül, néha nem. Mindannyian emberek vagyunk, követünk el hibákat, és továbblépünk” – mondta a holland, aki azt is bevallotta, nem beszélt a jövőjéről csapatával és Helmut Markóval sem, nem félti az ülését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: