DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Hírösszefoglaló

Vasseur tagad, új főnök a Williamsnél, Londoni GP – kedd F1-es hírei

Reagált az elmúlt napok negatív pletykáira a csapatvezető, kinevezte Sanchez utódját a Ferrari, a Red Bull komoly fejlesztési csomaggal készül, tudósítónk már Dzsiddában. Március 14. történései.

A nap fő híreinek egyik csapása a Ferrarihoz kötődött. Aggasztó hírek sora érkezett a napokban az F1-es csapatról, de a csapatfőnök egyszerre próbálta ezek jelentőségét kisebbíteni és cáfolni őket. „Nem értem, miért lettünk céltábla” – fogalmazott Vasseur. A Ferrari eközben a David Sanchez távozásával megüresedő koncepcióért felelős vezető mérnök posztját Diego Tondival töltötte be, miközben Red Bulltól nemrég érkezett szakemberek is nagyobb szerepet kaptak. Több részlet itt.

A Williamsnél is történt egy kinevezés: A repülőgépiparból igazolta le a grove-i istálló Frederic Brousseau-t, aki a vezérigazgatói szerepkört fogja betölteni a nagymúltú csapatnál. Bővebben.



Továbbra is fontos téma a fejlesztési verseny: Toto Wolff arról nyilatkozott, miért kedvezhet a dzsiddai pálya jobban a Mercedesnek a szahírinál. De eközben nem ül ölbe tett kézzel a Red Bull sem. Sajtóértesülések szerint már Melbourne-be új alkatrészekkel érkezik az F1-es világbajnok, Bakuba pedig egy komolyabb csomagot hoz majd. A csapat vezérpilótája, Max Verstappen eközben tett egy gesztust nagy riválisának: „Nem tagadom, hogy Hamilton a legnagyobbak között van” – mondta.

A The Times közölt egy cikket arról, hogy ismét elkezdődtek a tárgyalások a Liberty Mediával arról, hogy a közeljövőben F1-es nagydíjat rendezhessen London városa. A tervek szerint 2026 augusztusában lehetne tető alá hozni a rendezvényt. A hír azonban valótlannak bizonyult: előbb a Formula-1, majd a londoni polgármesteri iroda is cáfolt, hogy történt volna erre irányuló egyeztetés.

Elkeresztelték a Las Vegas-i pályát: az aszfaltcsík a Las Vegas Strip Circuit nevet viseli a jövőben, utalva fekvésére. Még egy versenyekkel és pályákkal kapcsolatos hír, ám az F1 helyett a MotoGP-ből: állítólag az őszre kitűzött Indiai Nagydíj megrendezése veszélyben van.

Két nap múlva már a sajtóesemények zajlanak a Szaúd-arábiai Nagydíjon, kollégánk, Mészáros Sándor már megérkezett Dzsiddába: demóautó, szimulátor és ehhez hasonló F1-es promóció fogadta a reptéren. Itt még több fotóját megtaláljátok. A hétvége programja (WEC-vel, WRC-vel és F2-vel együtt) itt érhető el – a legfontosabb események szombaton és vasárnap későn, 18 órakor kezdődnek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: