DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

„Nem tagadom, hogy Hamilton a legnagyobbak között van” – Verstappen

Eszében sincs elvitatni a hétszeres F1-es világbajnok tehetségét a címvédőnek, aki állítja: a 2021-es feszültség ellenére is tiszteletteljes a viszonyuk.

2021-ben az elmúlt évek messze legintenzívebb világbajnoki párharcát vívta egymással a Formula-1-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton. A küzdelem többször is ütközésig fajult, a címet pedig végül csak a szezonzárón, egy téves-vitatott versenyigazgatói döntés döntötte el a Red Bull versenyzője javára.

Az azóta már kétszeres világbajnokká avanzsáló holland a másfél évvel ezelőtti feszültség ellenére is állítja, hogy valójában egyáltalán nincs bajuk egymással Hamiltonnal:

f1-hamilton-verstappen



„Egyáltalán nem gondolom, hogy bonyolult lenne a kapcsolatunk” – nyilatkozta Verstappen a Daily Mail hasábjain. „Valójában nagyon is őszinte. Csak egyszerűen másokkal szorosabb a viszony. Bizonyos mértékig attól függ ez, hogyan éled az életed, és talán nem vagyunk hasonlók ebben a tekintetben. Természetesen nagy rivalizálás zajlott köztünk 2021-ben, de végső soron nagyon is tiszteljük egymást.”

 

Verstappen a legnagyobbak közé sorolja Hamiltont

A még mindig csupán 25 éves versenyző, aki idén is az abszolút favorit a vb-címre az F1-ben, miközben Hamilton egyelőre nem esélyes a győzelmekre sem igazából a küszködő Mercedesszel, azt is elismeri, hogy a brit minden idők legjobbjai közé tartozik az F1-ben:

„Egyértelműen ott van minden idők legnagyobb versenyzői között. Eszemben sincs ezt tagadni. A kiegyensúlyozottság a kulcs nála, és hogy folyamatosan a legjobbját nyújtja. Ez nem olyan nehéz, ha ennyire tehetséges valaki, nem igényel sok erőbefektetést. Lenyűgöző az, ahogy a bajnokságait menedzselte. Akkor emelkedett ki, amikor kellett, s ő jelentette a különbséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: