DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Új vezetőt szerződtetett a Williams

A repülőgépiparból igazolta le a grove-i F1-es istálló Frederic Brousseau-t, aki a vezérigazgatói szerepkört fogja betölteni a nagymúltú csapatnál.

Komoly átalakuláson megy át az elmúlt hónapokban a Williams Formula-1-es alakulatának vezetése. Jost Capito tavaly év végén távozott a csapatfőnöki posztról, a helyét pedig a Mercedestől érkezett és február végén munkába állt James Vowles vette át.

Most egy újabb vezető beosztású szakember érkezését jelentette be a grove-i istálló: Frederic Brousseau lesz az istálló új vezérigazgatója. A pozíciót áprilistól fogja betölteni a Williamsnél.

f1-brousseau-williams



Brousseau a repülőgépiparból érkezik: 1997-ben kezdett a Pratt & Whitney nevű cégnél, ahol 26 éves tapasztalatot gyűjtött, elsősorban a repülőgépmotorok fejlesztése terén, de mint azt a Williams közleménye kiemeli, a tavaly áprilisban alelnöknek is kinevezett Brousseau többek között a működési stratégiák felmérésében, sőt a munkavállalók egészségének felügyeletével is foglalkozott.

„Nincs jobb érzés annál, ha egy teljesen új kalandra indulsz és azért dolgozol, hogy elérd az álmaidat. Izgalmasan indult a szezonkezdet, és várom, hogy csatlakozhassak egy ilyen Formula-1-es örökséggel rendelkező csapathoz. Alig várom, hogy kezdhessek és együtt dolgozhassak mindenkivel a Williams Racingnél a jövő építésén” – fogalmazott Brousseau.

Matthew Savage Williams-elnök energikus és rutinos szakembernek nevezte az új vezérigazgatót a csapat közleményében. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: