DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
GP2/3

GP2: Indonéz győzelem, japán dobogó

Egy rajtbalesetet követően Ryo Haryanto úgy is le tudta győzni Stoffel Vandoorne-t a GP2 vasárnapi futamán, hogy riválisa túl merész előzési kísérlete miatt szárnyaszegetten teljesítette a táv felét.

Ryo Haryanto idei második győzelmét aratta a GP2 spielbergi sprintversenyén annak ellenére, hogy sérült első szárnnyal versenyzett, s a főversenyek királya, Stoffel Vandoorne szorongatta őt. A belga azonban, aki az idei nyolc versenyen négy győzelmet és három második helyet szerzett, így is növelni tudta előnyét az összetettben, miután első számú üldözője, Alexander Rossi rajtbalesetbe keveredett.

Az amerikai versenyző a fordított rajtrács pole-jával nagy lehetőséget kapó Nick Yellolyval ütközött az első kanyarban, és megpördült, míg Yelloly visszaesett, s később fel is adta a versenyt. Így került az élre Haryanto, majd mögötte következett az orosz Markelov és az ART párosa, Vandoorne és Matsushita, akik a nyolcadik, illetve az ötödik helyről indulhattak tegnapi első és negyedik pozíciójuk értelmében.

haryanto_rbr



A verseny felénél Markelov előzéssel próbálkozott a hármas kanyarban, ám hibázott, megrongálta Haryanto szárnyát, s elhagyta a pályát. A koccanás ellenére az indonéz az élen maradt, akit az ART két versenyzője üldözött, s Szergej Szirotkin is szorosan a nyomukban volt. Vandoorne folyamatosan lőtávolságban maradt Haryanto mögött, de megelőzni már nem tudta, így Bahreinhez hasonlóan ismét belga riválisa előtt nyerte meg a főversenyt az indonéz, aki így megerősítette harmadik helyét a tabellán, s felzárkózott Rossira.

Matsushita lett a harmadik, ezzel karrierje első dobogóját szerezte, míg a tegnapi ezüstérmes Szirotkin ezzel a negyedik hellyel az összetettben is ebbe a pozícióba lépett előre. A további pontszerző helyeken Evans, Gasly, King és Markelov osztozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: