DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
GP2/3

A DRS-baj sem állította meg a McLaren-juniort

Nagyszerű formában van a McLaren nevelőprogramjának elsőszámú reménysége, Stoffel Vandoorne, akit az sem állíthatott meg Barcelonában, hogy egy furcsa probléma keresztülhúzta számításait.

Továbbra is verhetetlen a GP2-hétvégék első részében Stoffel Vandoorne, aki második főversenyes pole-ját második győzelmére váltotta, ezzel az elmúlt öt szombati futamon negyedik sikerét érte el – beleértve a múlt év végét is. A tegnap sorozatos hatodik pole-jával új GP2-rekordot felállító belga ezzel továbbra is a bajnokság abszolút esélyese, s egyre nagyobb fejtörés elé állítja a McLarent, hiszen teljesítményével újra és újra bizonyítja, hogy helye van a Formula-1-ben.

Az ART színeiben versenyző Vandoorne a rajtnál megtartotta az első helyét, bár a Williams-növendék Lynn keményen támadta, csakhogy utóbbi ráfizetett erre, hiszen a Red Bull junior Gasly sikeresen meg tudta előzni őt kívülről. A három élmenő korán kiállt kereket cserélni, így az Evans, Rossi, Haryanto, Marciello négyes vette át a vezetést átmenetileg.

vandoorne_2015



Vandoorne-ék tervét egy váratlan fejlemény húzta keresztül, hiszen a DRS a teljes mezőny számára meghibásodott, így jóval nehezebben tudták csak áthámozni magukon a középmezőnyön, mint azt gondolták volna. A belgának azonban így is sikerült eléggé feljönnie ahhoz, hogy amikor Rossi és Evans is kiállt a bokszba, az élre állhasson vissza.

Utóbbi időt vesztett kiállása során, és csatába is keveredett, így Rossi került helyzetbe Vandoorne mögött, sőt egy ízben nyithatta is a DRS-ét – a rendszer ugyanis ekkorra megjavult. Vandoorne azonban kitartott, Evans pedig bekeményített, és letaszította Rossit a bronzérmes pozícióba, sőt még az élen haladó belgát is megkergette, ám ő végül 1,9 másodpercet megőrzött az előnyéből.

A negyedik helyre a Lynnt a hajrában megelőző Haryanto futott be, folytatva idei remek szereplését, majd következett Marciello és Gasly, a fordított rajtrács pole-ját jelentő nyolcadik hely pedig Norman Natóé lett. A pontszerzők sorát Arthur Pic és Richie Stanaway tette teljessé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: