DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
GP2/3

Lynn szinte bajnok a tömeges bukás után

Egy kőkemény rajtbalesetet követően Patric Niederhauser heroikus küzdelemben szerezte meg a GP3 oroszországi sprintversenyének győzelmét. Alex Lynn egy pontra a bajnokságtól.

A GP3 oroszországi sprintversenyét néhány pillanat után piros zászlóval le kellett inteni, miután az első kanyarban Eriksson, Agostini, Stanaway és Varhaug összeakadt egymással. Szerencsére senki nem sérült meg, de a roncsok beterítették a pályát, így kénytelenek voltak belengetni a piros zászlót, s csak negyedóra elteltével indulhatott újra a körözés a safety car mögött.

Később újra be kellett küldeni a safety cart egy leálló autó miatt, így egy kétkörös sprint döntött a győzelem sorsáról. Niederhauser állt az élen, de Kirchhöfer nagy nyomást gyakorolt rá, ráadásul a főverseny győztese, Stoneman is megérkezett rájuk. Niederhauser végül nyert, Stoneman pedig az utolsó körben átugrotta Kirchhöfert, aki hibázott, miután egy pillanatra átvette a vezetést.

Az utolsó kör

Dean Stoneman így tegnapi győzelme után egy második helyet szerzett, ezzel életben tartotta bajnoki esélyeit – legalábbis matematikailag, hiszen ehhez Abu Dhabiban mindkét versenyt meg kellene nyernie egy főversenyes pole-lal és két leggyorsabb körrel, s emellett Alex Lynn-nek nulláznia kellene... Az idényzáró fordulót november 22-23-án rendezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: