DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Vandoorne a Twitteren kért bocsánatot

Stoffel Vandoorne számára remekül alakult a Formula-E santiagoi futama, ám saját maga is elismerte, hogy buta vezetői hibája miatt dobott el magától egy halom pontot, ezért rendkívül csalódott.

A szezon első két Formula-E futamán nem termett éppen sok babér a Formula-1-et korábban megjárt újoncok számára. Chilében azonban megtört a jég, Pascal Wehrlein még a győzelemért is versenyben volt, ám végül meg kellett elégednie a második hellyel, ami szintén nem éppen csalódást keltő.

Felipe Massa számára harmadszor sem sikerült a pontszerzés, sőt ezúttal a célba érés sem. Pont nélkül áll még a bajnokságban, ugyanúgy, ahogy Stoffel Vandoorne is. Az elmúlt két évben a McLarent erősítő belga Santiagóban jó rajthelyét könnyedén válthatta volna egy remek eredményre, ám hibázott, falnak ütközött és kiesett.

Vandoorne elaludt ebben a kanyarban, sokba került számára a hiba

A biztatóan alakuló futamot a harmadik sorból kezdhette meg a huszonnyolc éves belga, egy ideig számára kedvezően is alakultak az események (a verseny későbbi fejleményeit látva akár a dobogó is összejöhetett volna) a korábbi két, sikertelen bevetés után.



A közönség támogatását (fan boost) és elnyerte, ám nem sokkal később egy balkanyart nagyon elmért, túl szélesen próbált befordulni és nagy erővel a falnak csapódott. A HWA túlságosan nagymértékben sérült ahhoz, hogy érdemi tempóban folytathassa a futamot vele, így kiállni kényszerült.

Az újabb nullázás annyira csalódottá tette, hogy a közösségi médián keresztül kért elnézést és tett ígéretet, hogy legközelebb jobban alakul minden. „Elképesztően csalódott vagyok mostani buta hibám miatt. Elnézést kérek az egész csapattól, nagyon erős pontszerző hely nézett ki ezen a futamon. Keményen fogok dolgozni azért, hogy még erősebben térhessek vissza. Ciao Santiago!” – írta a Twitteren Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: