DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Verstappen: Vips megérdemel egy második esélyt

Az észt versenyző még múlt hónapban használt rasszista kifejezést streamelés közben, azonban F2-es csapata adott neki egy második esélyt, amit Max Verstappen szerint mindenki megérdemel.

Nagy butaságot követett el Jüri Vips, a Red Bull juniorprogramjának pilótája, aki jelenleg az F2-ben versenyez. Az észt pilóta még június közepén játékstreamelés közben mondta ki az „n” betűs szót, ami azonnal felrobbantotta az internetet.

A Red Bull jelezte, hogy vizsgálatot indítanak, és azonnali hatállyal felfüggesztik Vipset mindennemű munkavégzés alól, később azonban kiderült, hogy kizárólag az F1-es tesztpilótai szerepére gondoltak, hiszen az észt már egyszer kipróbálhatott egy F1-est, a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén.

Ezt követően csapata, az F2-es Hitech GP kijelentette, hogy bár tudják, mennyire komoly hibát követett el pilótájuk annak a bizonyos szónak a használatával, biztosítanak egy második esélyt számára, mert milyen világban élnénk, ha senki sem kapna új esélyt azután, hogy hibázott?



Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője egyetért a Hitech véleményével: „Már nem tagja az Oracle Red Bull Racingnek, mint tartalék- és tesztpilóta, ugyanakkor én is úgy gondolom, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt” – olvashatók a holland szavai a GP Fans oldalán.

„Egy harmadikat már bizonyára nem érdemel ki senki, de néha könnyedén kicsúszhatnak olyan dolgok a szánkon, amiket nem gondoltunk át kellőképpen és azok sértőek lehetnek másokra nézve. Magam talán kisit jobban ismerem Jürit, mint egy átlagember, és elmondhatom, hogy elképesztően rendes srác és teljes mértékben megértette, hogy mit rontott el.”

„Most egy igazán nehéz időszakot fog megélni a karrierjében, mert mindenki elítéli majd azért, amit tett, bár szó, mi szó, valóban nem volt korrekt, amit mondott. Mindazonáltal egyértelműen megérdemel még egy esélyt. Láttam, hogy az F2 nemtetszését fejezte ki ezzel kapcsolatban, de megérdemli a második esélyt, hogy megmutassa, tanult a hibájából és képes jobb emberré válni, vagy legalább jobban odafigyelni arra, mit mond ki.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: