DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Schumacher F3-as főnöke: Nem csaltunk Mick bajnoki címénél

2018-ban rengetegen felkapták a fejüket, amikor az évad derekán Mick Schumacher egyszer csak zsinórban elkezdte nyerni a futamokat. Voltak, akik egyenesen csalást kiáltottak a hirtelen javulás láttán.

Első Formula-3-as évében, valamint második szezonja első felében sem éppen villogott Mick Schumacher, néhány dobogós helyezésen kívül semmilyen kiugró eredményt nem sikerült felmutatnia. A hétszeres világbajnok német legenda fia azonban a nyár végétől megrázta magát és tizenkét versenyből nyolcat megnyerve simán behúzta a bajnoki címet.

Sokaknak szemet szúrt a hirtelen formajavulás, voltak, akik egyenesen, vagy burkoltan, de csalással vádolták meg Mick Schumachert és a Prema istállót, miszerint erősebb motorral és szabálytalan, a mezőnynél jobb autóval látták el a németet, aki ennek köszönhetően kezdett ennyire szárnyalni.

Schumacher akkori csapatfőnöke határozottan cáfolja, hogy bármiféle csalás történt


Az egyik nyílt kritikus éppen a bajnoki vetélytárs, Dan Ticktum volt, aki saját közösségi oldalán szintén kétségbe vonta Schumacher autójának szabályosságát a hirtelen javulást látva, ám később törölte véleményét. Egyértelműen megkérdőjelezte, hogy külső segítség nélkül hogyan javulhatott hirtelen ekkorát a német, miközben az első tizennégy futamon mindössze két harmadik helyezésre volt képes.

Akkori főnöke, Rene Rosin hallani sem akar ilyen összeesküvés-elméletekről. „Ezek a támadások egyáltalán nem voltak helyénvalóak. Ha bárki is megkérdőjelezte volna az autónk, vagy a motorunk szabályosságát, bármikor óvást nyújthattak volna be. De mégsem tett így senki” – magyarázta Rosin a GP Racing hasábjain.

De akkor minek köszönhetően ugrott ilyen látványosan szintet Schumacher? „Ő előtte is a legjobb helyezésekért csatázott, csak akkor még nem sikerült hozni végül az eredményeket. Igyekeztünk azt mondogatni neki, hogy Mick, csak versenyről versenyre tervezz és sose gondolj a bajnoki címre. Ha állandóan a bajnokságra gondolsz, sokkal nehezebb lesz a dolgod. Azért hoztuk el abban az évben a bajnoki elsőséget, mert Mick és a csapat is egészen nagyszerű munkát végzett” – tette hozzá Schumacher egykori csapatfőnöke.

Talán az egyik legjobb bizonyíték a csapatfőnök igazára, hogy két évvel később Mick Schumacher a Formula-2-es bajnoki címet is bezsebelte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: