Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. július 31. szombat
F2/F3

Még nem gondol az F2-es titulusra a kis Schumi

Egy győzelme már van a Ferrarinak az idei monzai hétvégén, ám azt nem Leclerc vagy Vettel szerezte, hanem Mick Schumacher az F2 szombati főversenyén. A német bajnokesélyes, de még nem gondol a titulusra.

Másodszor aratott győzelmet az F2-ben Michael Schumacher fia, Mick, aki a tavalyi, hungaroringi sprintfutam után az idei monzai hétvégén a főversenyen diadalmaskodott. A német pilóta a diadalt követően a ponttáblázat 3. helyén állomásozik 131 egységgel: a Prema kötelékét erősítő versenyző 3 egységgel van lemaradva éllovas csapattársától, Robert Shwartzmantól és az oroszhoz hasonlóan szintén 134 pontot jegyző Callum Illottól. A történet érdekessége, hogy a tabella első három helyezettje a Ferrari akadémiáján pallérozódik, így a vörösöknek legalább az F2-ben van minek örülniük.

Schumachert a mostani győzelem után túlzás nélkül lehet bajnokesélyesnek titulálni, azonban a legendás hétszeres világelső fia egyelőre óvatos: „Őszintén szólva nem igazán – felelte a 21 éves versenyző az F2-es bajnokság hivatalos online sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy gondol-e már a bajnoki titulus megszerzésére. - Fontos, hogy nyitottak legyünk, de még fontosabb az, hogy teljes mértékben az előttünk álló futamokra összepontosítsunk. Az a célunk, hogy minden egyes pályán, ahová megyünk, egyenletesen gyorsak legyünk. Néhány nagyon eltérő helyszín vár ránk, például Mugello, ahol még soha egyikünk sem versenyzett, de megyünk még bahreinbe is, amely szintén nem lesz könnyű. Érdekes versenyek jönnek, várom őket és igyekszem mindenütt jól teljesíteni.

002 Mick Schumacher - PREMA Racing (C) Formula Motorsport LimitedSchumacher tavaly harmatos szezont futott az F2-ben és haloványan indult számára a 2020-as szezon is, a hungaroringi forduló óta azonban remek formát mutat. A monzai győzelmet megelőzően a pilóta hat ízben állt a dobogón, ami azt mutatja, hogy lendületben van: „Úgy gondolom, hogy a különféle kategóriákban már korábban is bizonyítottam, hogy nem lehetetlen a hátsó régióból előrejönni. Ehhez csupán egyenletes teljesítmény szükséges, továbbá az, hogy boldogan végezzük a munkát és jó legyen a kapcsolat a csapattal. Ezek a dolgok az én esetemben jelenleg megvannak, jól kijövök a csapatommal és magabiztosabb vagyok, mint eddig bármikor. Nagyon megbízunk egymásban, ennek szellemében dolgozunk és ez kezd kifizetődni. Nehéz versenyeken vagyunk túl együtt, amelyek összekovácsoltak bennünket. Lendületben vagyunk, ez tény, most csak meg kell tartunk ezt a lendületet és a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk.”

001 Mick Schumacher - PREMA Racing (C) Formula Motorsport Limited

Az édesapa, a hétszeres világbajnok Michael világraszóló sikereket aratott Monzában, a Ferrari színeiben, így a csemete sem titkolta: sokat jelent számára, hogy győzött az Autodromo Nazionalén. A németnek csak egyvalami hiányzott: a lelkes olasz szurkolóhad, a tifosi.

„Monza, az itteni győzelem és az a tény, hogy ezt a Ferrari emblémáját az overallomon viselve értem el, nagyon különlegessé teszi ezt az eredményt. Ez az év a körülmények miatt furcsa, sokkal jobb lett volna, ha ma a tifosi is itt lehetett volna velünk. Igaz, hogy ez még csak az F2, de szerintem ez az eredmény számukra is különleges lett volna” – fogalmazott Schumacher, akiről egyre hevesebben pletykálják: megvan az esélye arra, hogy 2021-re felkerüljön a királykategóriába, ahol az Alfa Romeo vagy a Haas lehetne az első állomáshelye. Mindkét alakulat a Ferrari holdudvarába tartozik, ráadásul minden jel arra utal, hogy mindkét alakulatnál lesz üresedés az idei évad után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?