DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

F2: Schumacher és Svarcman ütközött az élen

Nevető harmadikként Yuki Tsunoda győzött Silverstone-ban vasárnap, miután két körrel a leintés előtt Mick Schumacher előzése közben összeakadt a két Prema. A német így is második lett, az orosz nullázott.

A Prema két versenyzőjének jutott az első rajtsor a Formula-2 sprintfutamán Silverstone-ban: a fordított rajtrács értelmében Robert Svarcman startolt az első, Mick Schumacher a második rajtpozícióból. A csapattársak már az első körben elhúztak az ellenfelektől: Schumacher rendületlenül tapadt az oroszra, várva a lehetőségre, hogy átvehesse a vezetést. Yuki Tsunoda megőrizte rajtpozícióját, a harmadik helyet, Jack Aitken a hatodik rajtkockából a negyedik pozícióba ugrott fel.

Az 5. körben a szemlátomást gyorsabb Schumacher autója túlkormányzottá vált, a német megcsúszott, ezzel másfél másodpercet elbukva Svarcmanhoz képest. A futam képe innentől eseménytelenebbül alakult egészen a hajráig, mikor az orosz abroncsai teljesen elfogytak, csapattársa és Tsunoda pedig beérték. Schumacher a 21 körös futam 19. körében szánta el magát az előzésre – a manőver majdnem sikerült is, Schumacher azonban rázárt a csapattársra, hátsó kereke és Svarcman első szárnya összeért. Az ütközésből Svarcman jött ki rosszabbul, első szárnya megsérült.



Nevető harmadikként Yuki Tsunoda került az élre és szerezte meg első F2-es győzelmét, tíz futam alatt a szezon nyolcadik különböző nyerteseként. A defektet megúszó Schumacher az incidens ellenére is második lett – ami idei legjobb eredménye –, Svarcman azonban sokkal rosszabbul járt: megkísérelte befejezni sérült autóval az utolsó másfél kört, ellenfelei azonban sorban előzték meg, így végül csak a 13. pozícióban ért be, pontot sem szerzett. A stewardok jegyezték az esetet, de hamar arra a következtetése jutottak, hogy nincs felelős és nem jár egyik félnek sem büntetés.

Jack Aitken ölébe hullott a dobogó, így két harmadik hellyel távozott a számára hazai hétvégéről. Louis Deletraz és Guanyu Zhou mögött hatodikként ért célba a szombati nyertes Callum Ilott, aki az eredménnyel tovább növelte pontelőnyét a bajnokságban. A szerencse is kezére játszott két fő ellenfele pechjével: Svarcmanhoz hasonlóan a bajnoki második Christian Lundgaard sem szerzett pontot, defekt miatt esett ki a hetedik helyről, Ilott elől.

Formula-2, Silverstone, a 2. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: