DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

F2: Ilott rajt-cél győzelmet aratott és átvette bajnoki vezetést

A Ferrari junior pilótája szombaton futamgyőzelemre váltotta a Silverstone-ban tegnap megszerzett pole-pozícióját, ezzel átvette Shwartzmantól a tabella első helyezését.

Az F1-es időmérő végét követően egy óra sem telt el, máris rajthoz állt a Formula-2 mezőnye a silverstone-i aszfaltcsíkon. Az élről a pénteken idei második pole-pozícióját megszerző Callum Ilott indult, mögötte Christian Lundgaard, Jack Aitken és Dan Ticktum alkotta az első két sort.

1zpuo6gfrpmvhmiwa5t7



A rajt néhány pályaelhagyáson kívül probléma nélkül lezajlott, Ilott stabilan tartotta a vezető pozícióját. Lundgaard árnyékként követte ellenfelét, aki a 29 körös futam hetedik körében váltott kemény gumikra, és egy újabb fokozatba. Bokszkiállását követően percek alatt nyolc másodperces előnyt épített ki Lundgaarddal szemben, ami további kettővel nőtt, amikor a dán a Brooklands kanyarban hibázott egyet. Az utolsó néhány körben valamivel csökkent kettejük különbsége, de Ilott ma kimozdíthatatlan volt az első pozícióból, így megszerezte idei második futamgyőzelmét. Lundgaard behozta autóját a második helyen, Jack Aitken pedig a harmadik helyezésével idei első dobogós eredményét ünnepelhette. 

Mögöttük sorakoztak fel az alternatív gumistratégiások, akik közül Nikita Mazepin volt ma a leggyorsabb, így a negyedik helyet szerezte meg. Louis Deletraz a kilencedik helyről küzdötte fel magát az ötödikre. A verseny elején második helyet elfoglaló Dan Ticktum a gumikopással küzdve egészen a 15. pozícióig csúszott vissza, de hasonlóan járt Mick Schumacher, aki az élmezőnyből hasonló okokból csúszott hátra a hetedik helyre.

A Formula-2 szombati futamának végeredménye:

Ee6Q_2mWAAAksGG

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: