DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F2/F3

Prost: Mindig a fiatalokkal történik…

A Belga Nagydíj pilótaparádéja előtt beszélt először Anthoine Hubert szombati tragikus balesetéről a korábbi négyszeres F1-es világbajnok, aki a Renault akadémiájáról ismerte a francia pilótát.

Anthoine Hubert szombat délutáni halálos balesete az autósport egész közösségét megrázta, de különösen igaz ez a Renault-ra, amely akadémiájának tagja volt a 22 évesen elhunyt pilóta. A francia csapat még szombat este ki is adott egy közleményt, amelyben Cyril Abiteboul csapatvezető nyilatkozott:

„Anthoine családjára és barátaira gondolunk ebben a tragikus időszakban. Anthoine egy fényesen ragyogó fiatalember volt. A pályán mutatott és azon kívüli teljesítménye és viselkedése egyaránt egy úriemberé volt, és megtiszteltetés és öröm volt, hogy az akadémiánk tagja volt. Nagyon hiányozni fog a csapatunknak. A szelleme velünk marad, és az ő emlékéért versenyzünk tovább.”

hubert-renault-2



A Renault vezérkarának másik tagját, Alain Prostot is alaposan megviselték a történtek, a vasárnapi pilótaparádé előtt nyilatkozott először Hubert haláláról a négyszeres világbajnok legenda: „Ez a teljes autósport közössége számára kemény időszak. A Renault akadémiájának a tagja volt. Nehéz pillanatok ezek a családnak, a barátoknak, a testvérének.”

„Személy szerint emlékszem, milyenek voltak a nyolcvanas évek. Mindig azt hisszük, hogy ez már nem fordulhat elő többé, de igenis előfordulhat. Tudjuk, hogy a motorsport veszélyes, de egyébként is rengeteg sport veszélyes. Úgy vélem, az autósport igazából még az egyik legbiztonságosabb sport is. Nézzük meg például a kerékpársportot, ahol nemrég veszítettünk el két fiatalt. És mindig fiatalokkal történik… Nagyon kemény ez, de látható, hogy mindannyian összetartozunk, és szeretnénk mindent még jobbá tenni. Imádjuk ezt a sportot, imádjuk az életet.”

„Nagyon jól ismertem Anthoine-t, én hajtottam előre az akadémiában, elég sokszor beszéltünk. Kedves gyerek volt, rendkívül intelligens és okos, illetve érdeklődő. Tesztelt F1-es autót is velünk idén Ausztriában, és már fixáltuk is a programját jövőre a Formula-2-ben. Szerettük volna akár egészen a Formula-1-ig juttatni őt. Nagyon szomorú ez, nincsenek szavak, a 22 év még nagyon fiatal” – zárta gondolatait Prost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: