DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Haláleset

Le Mans: Akik életüket adták álmaikért

Siker, fény és csillogás: a Le Mans-i 24 órás rendszerint az autósportszezon egyik legnagyobb fesztiválja és örömünnepe - de sajnos néha viharfelhők gyűlnek a Circuit de la Sarthe fölé...

részletek

Fekete nap – csütörtöki híreink

Tragikus balesetben elhunyt Craig Breen, legendáját gyászolja a magyar autóversenyzés – a fekete csütörtök, április 13. motorsportos hírei.

részletek

Elhunyt az első holland motoros világbajnok

77 éves korában meghalt Jan de Vries, aki a hetvenes évek elején két vb-címet is nyert az 50 köbcentis kategóriában, egy harmadikat pedig a létező legkisebb különbséggel veszített el.

részletek

Mountain bike-ozás közben rosszul lett és elhunyt a korábbi vb-motoros

Barátaival mountain bike-ozott a gyorsaságimotoros-vb-t is megjárt Arturo Tizón, amikor a hírek szerint szívinfarktust kapott, a kiérkező orvosi csapat pedig már nem tudták megmenteni az életét.

részletek

Tűzijátékgyújtás közben halt meg a Suzuki exmérnöke

Tragikus hírrel indult a 2020-as év a MotoGP-paddock számára: szilveszter éjjel elhunyt Gary McLaren, aki korábban a Suzukinál, az utóbbi időkben pedig az IRTA-nál dolgozott.

részletek

Prost: Mindig a fiatalokkal történik…

A Belga Nagydíj pilótaparádéja előtt beszélt először Anthoine Hubert szombati tragikus balesetéről a korábbi négyszeres F1-es világbajnok, aki a Renault akadémiájáról ismerte a francia pilótát.

részletek

Így gyászolja „hősét” az autósport közössége

Anthoine Hubert Formula-2-es pilóta szombati tragikus balesete után elárosztották a közösségi médiát a versenyzők és a csapatok részvétnyilvánításai, most ezekből válogattunk.

részletek

Hamilton: Néhányan nem vesznek minket komolyan

A brit világbajnok Anthoine Hubert halálesete után hívta fel a figyelmet arra, hogy még a sportban dolgozók közül sem tartja mindenki veszélyesnek a versenyzést.

részletek

Verstappen: Sosem beszélünk a halálról

Az FIA arra törekszik, hogy biztonságosabbá tegye az F1-et, és ne történjenek a Bianchiéhoz hasonló tragédiák. Verstappen beszélt arról, hogyan kell kezelniük a pilótáknak a sporttal járó kockázatot.

részletek

Kiderült, ki volt a hibás Hayden baleseténél

Nemrég lezárult az ügyészségi eljárás a MotoGP 2006-os világbajnokának halálos balesetével kapcsolatban: a hatóságok arra jutottak, hogy mindkét fél egyaránt hibázott az ütközésnél.

részletek

Már két halott a Man-szigeten

Újabb halálos áldozatot követelt a világ legőrültebb utcai motorversenyeként ismert Man-szigeti TT: a holland Jochem van den Hoek 24 óra alatt a második versenyző, aki meghalt a 60 kilométeres versenypályán.

részletek

Újabb halál a Man-szigeti TT-n

Minden évben az egyik legnagyobb kihívással és vakmerőséggel járó motoros esemény a Man-szigeti TT, sajnos idén sem múlik el tragédia nélkül. Davey Lambert a vasárnapi versenyen történt bukásának következményeibe halt bele.

részletek