DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Mountain bike-ozás közben rosszul lett és elhunyt a korábbi vb-motoros

Barátaival mountain bike-ozott a gyorsaságimotoros-vb-t is megjárt Arturo Tizón, amikor a hírek szerint szívinfarktust kapott, a kiérkező orvosi csapat pedig már nem tudták megmenteni az életét.

Már délelőtt sem érezte jól magát a helyi tudósítások szerint Arturo Tizón, aki állítólag kissé szédült is a nap folyamán. Ennek ellenére elmentek mountain bike-ozna a barátaival Valencia környékén, ott azonban a hírek szerint összeesett, vélhetően szívinfarktus miatt. A kiérkező orvosi csapat már nem tudta megmenteni az életét.

arturo-tizon-ewc



Tizón az első komoly eredményét a Spanyol Supersport Bajnokságban érte el, ahol 2005-ben megnyerte az összetettet, majd még abban az évben bemutatkozott a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis géposztályában. Az ott töltött bő két éve során egy 12. helyezés volt a legjobbja. Ezen kívül megfordult a Supersport-vb-n is, az utóbbi években pedig az endurance-világbajnokságon szerepelt: a Bol d’Oron és a Le Mans-i 24 óráson is szerzett ötödik helyezést.

A spanyol motorversenyző mindössze 36 éves volt. Nyugodjék békében!

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: