DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F2/F3

59 ezred döntött az F2 sprintfutamán!

Azzal, hogy Nyck de Vries sorozatban már második futamgyőzelmét aratta a Formula-2-es bajnokságban, alaposan megközelítette a tabella éllovasát, Nicholas Latifit. De még hátra volt a sprinfutam.

A főversenyen elért eredmények alapján az F2 monacói sprintfutamát Antoine Hubert kezdhette meg az élről, aki mellé, illetve mögé sorrendben Délétraz, Markelov, Zhou, Boccolacci, Sette Camara, Matsushita, illetve a főverseny győztese, Nyck de Vries sorakozhattak fel a rajtrácsra. A rajtrács végén is találhattunk egy érdekes nevet, Luca Ghiottót ugyanis még tegnap kizárták.

A rajtnál Hubert meg tudta tartani a vezetést, Markelov viszont visszaesett Zhou mögé, a holland, eddig még pontot sem szerző Ragunathannak pedig a bokszutca-kijáraton kellett végigmennie, hogy elkerülje az ütközést közelében lévő riválisaival. 

Mindössze négy kör telt el a versenyből, amikor máris pályára kellett küldeni a Safety Cart, ekkor Tatiana Calderón állította falba autóját.

 

 Calderón kiesése után mindössze újabb négy körig volt csak szabad a pálya, ekkor az előre igen hevesen igyekvő Ghiotto torpedózta meg az előbb emlegetett Raghunathant, aminek következtében mindketten kiestek a versenyből a hajtűkanyarban. Ahogy az előző esetnél Calderón autóját egy kör alatt kiemelték, ez a mentés két érintettel két körig tartott, így a verseny a 10. körben indulhatott (ismét) útjára szabad jelzés mellett. Rögtön ebben a körben Ralph Boschung autója a bokszkijáratnál megállt, ezúttal azonban a pályamunkások gyorsan dolgoztak, így mindenféle probléma és fennakadás nélkül folytatódhatott a verseny.

Féltávnál Hubert továbbra is magabiztosan tartotta az előnyét Délétraz, Zhou, Markelov és a többiek előtt, a top 10-ben ekkor még Boccolaccit, Sette Camarát, de Vriest, Mazepint, Matsushitát és a tabella éllovasát, Latifit találtuk. A 19. körben a hátulról jövő Sean Gelael hátulról telibe trafálta Giuliano Alesit, így a Tridentnél Boschung után kiesett a vétlen Alesi is, dupla kiesést hozva a csapatnak a hercegségben. Gelael, bár folytatni tudta a versenyzést, gyakorlatilag azon nyomban áthajtásos büntetést kapott az ütközésért.

 

Hubert nagyon sokáig megingathatatlannak tűnt, végül aztán a 27. körre Délétraz végképp utolérte őt, izgalmas csata lehetőségét kínálva a véghajrára. Délétraz végül rendesen megkergette a győzelemért francia riválisát, végül azonban Hubert tudott diadalmaskodni, aki ezzel jelentősen fel tudott zárkózni az előtte lévő hat riválishoz a tabellán, de Vries pedig, mivel Latifivel ellentétben pontot tudott szerezni, átvette a vezetést összetettben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: