DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F2/F3

Billy Monger önerőből akar az F1-be kerülni

A két éve súlyos balesetet szenvedett fiatal brit számára sokat jelent Lewis Hamilton barátsága, de szeretné bebizonyítani, hogy külső segítség nélkül képes eljutni a száguldó cirkuszba.

A tizenkilenc éves, két évvel ezelőtt egy rendkívül súlyos balesetben mindkét lábát elvesztő Billy Monger Lewis Hamilton számára nemcsak barát, hanem egyben követendő példa is. Már tavaly visszatért az autóversenyzés világába és nem is vallott szégyent, ám itt nem szeretne megállni, nagy álma továbbra is, hogy a Formula-1-ben szerepelhessen.

A baleset, ami megváltoztatta Billy Monger életét

Nem is akárhogyan. „Profi pilóta szeretnék lenni a Formula-1-ben, ehhez pedig eredményessé kell válnom. Azt akarom, hogy ez alapján ítéljenek majd meg. Lewis (Hamilton) óriási támogatást nyújtott számomra és rengeteg időt szentelt nekem a korai időszakban, amikor igazán szükségem volt rá” – mondta el Billy Monger a the Guardian című lapban.

„Nagyra becsülöm őt, de nem szeretném, ha az emberek mindig csak azt látnák, hogy ő mellettem van, mert az lenne az igazi, ha saját magam erejéből lennék képes valóra váltani az álmaimat.” A brit fiú egyébként tavaly már teljes szezont teljesített a brit Formula-3-ban, két pole-pozíciót és négy dobogós helyezést szerzett, összesítésben pedig a hatodik helyen végzett.

Rengetegen kísérik figyelemmel Monger pályafutását a baleset óta


Ugyan nem múlt el emlékezetéből nyomtalanul a baleset, de igyekszik a maga javára fordítani a negatív élményt. „Nem tudom elfelejteni, mi történt, de megpróbálok arra gondolni, amit tanultam belőle, márpedig sokat tanultam. Ha valamit kezdeni akarsz az életeddel, meg kell tenni, senki nem teszi meg helyetted. A saját kezünkbe kell venni az irányítást, ha nagy dolgokat szeretnénk elérni az életben” – mutatott rá Monger.

Szerintetek van esélye bekerülni a Formula-1-be, netán még ott is jól teljesíteni?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: