DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

„Lawson a jövő embere” – nő a nyomás Perezen?

„Ültesd a fiatalokat az autódba, és működni fog” – véli az új-zélandi visszatérő futama után Helmut Marko, aki a mexikóinak is üzent: javulnia kell.

Bő egy év távollét után tért vissza a Formula-1-es mezőnybe a Daniel Ricciardót váltó Liam Lawson, aki a hétvégi USA Nagydíjon meggyőzően végig meggyőzően teljesített, a vasárnapi futamon pedig konkrétan a rajtrács végéről startolva a két vb-pontot jelentő kilencedik helyen ért célba a Visa Cash App RB autójával.

A Red Bull felsővezetése szemlátomást igencsak elégedett is volt az ifjú új-zélandi debütálásával: „Beült, és úgy nézett ki, mint egy veterán” – nyilatkozta Christian Horner, az anyacsapat főnöke. „Remekül teljesített, és nagyon elégedett lehet ezzel a vezetéssel. Úgy gondolom, nagyszerű nagydíjat futott: a 19. helyről indulva végzett a pontszerzők között néhány remek előzéssel, szóval elégedettnek kell lennie ezzel.”

f1-lawson-visarb-austin



Az energiaitalosok sportszakmai F1-es tanácsadója, Helmut Marko így nyilatkozott a Sky Deutschland kamerái előtt Lawson austini produkciójáról:

„Igazán nagyszerű bemutatkozás. Már a Q1-ben is nyilvánvaló volt ez, ahol a harmadik leggyorsabb időt autózta. Végig irányítása alatt tartotta a dolgokat, és nagyszerű előzéseket mutatott be. Be kell ültetned a fiatalok az autódba, és működni fog. Határozottan a jövő embere.”

 

Marko üzent Pereznek: javulni kell!

Ha Marko fiatalokra vonatkozó megjegyzésére nem lett volna elég aggasztó Sergio Perez számára, akinek helye kapcsán már korábban is jelezte a 81 éves szakember, hogy legszívesebben inkább egy juniorjukat ültetné Max Verstappen mellé, akkor ráadásként Marko még azt is jelezte a mexikóinak, hogy fejlődnie kell – mindezt a pilóta állítólag tervezett visszavonulásáról szóló kérdésre adott válaszában hintette el:

f1-perez-redbull_2

„Ez egy pletyka. Ő maga is azt mondja, hogy nincs benne igazság” – mondta Marko Perez visszavonulásáról, majd hozzátette: „Meglátjuk, de javítania kell a teljesítményén.”

Marko szerint különösen a konstruktőri világbajnoki versenyfutás miatt lenne fontos, ha a mexikói magára találna, hiszen velük ellentétben a Ferrari és a McLaren is rendszeresen két pilótával is gyűjti a sok pontot:

„Remélhetőleg a Mexikóban kapott támogatás lendületet ad neki. Nyilván ha gyenge helyre kvalifikálsz, olyan sok időt veszítesz azzal, ahogy áthámozod magad a lassabb autókon a top 10-ben, hogy lemaradsz a futam hátralévő részére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: