DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Többé nem szimulátorozik éjszaka az F1-es hétvégéken Verstappen

Még Nico Rosberg is kritizálta emiatt a Magyar Nagydíj után, Helmut Marko azonban elárulta: megegyeztek a címvédővel abban, hogy többé nem lesz ilyen.

Meglehetősen ingerült volt egész hétvégén, de főleg a versenyen és azt követően Max Verstappen, aki az ötödik helyezése után a csapat stratégáit, Lewis Hamiltont és a kritikusait is elküldte melegebb éghajlatra.

Sokakban felmerült, hogy mindebbe az is belejátszhatott a Red Bull visszaeső formája mellett, hogy Verstappen előző éjjel hajnali 3 óráig egy szimulátoros versenyen indult. Emiatt egyébként még a 2016-os Formula-1-es világbajnok, Nico Rosberg is kritizálta a hollandot, ellentétbe állítva őt Lando Norrisszal:

f1-verstappen-redbull-hun-3



„Beszéltem Landóval előző este, és igen lenyűgözött, mert megtanulta, hogyan legyen profi sportoló. Amikor kezdett az F1-ben, főleg Daniel Ricciardo ellen, nem igazán próbált meg tökéletes lenni sportolóként. De a mostani hétvégén például este 11 óra 5 perckor bújt ágyba, reggel 8:05-kor kelt, és pontosan előkészítették neki, hogy mit egyen reggelire. Elképesztően profi volt, jó ezt tudni.”

„Ugyanakkor ezzel szemben itt volt Verstappen, aki hajnali 3 óráig fent volt, mert szimulátorversenyzett. Ez egy kicsit csalódáskeltő, nem? Ez csak azt mutatja, hogy hozzászokott a dominanciájából adódó könnyedséghez” – fejtegette a szakértőként tevékenykedő visszavonult német.

Bár a Red Bull részéről Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko, az energiaitalosok F1-es sportszakmai tanácsadója is védelmébe vette a szimulátorozás miatt a világbajnokot, utóbbi azonban most a SpeedWeek hasábjain elárulta: ennek ellenére abban maradtak Verstappennel, hogy többet nem kerül sor hasonlóra.

f1-verstappen-redbull-hun-4

„Max meglehetősen érzékeny volt ezen a hétvégén, és persze nem tartott sokáig, hogy megjelenjenek a kritikák – nem meglepő azok után, hogy a fél éjszakát szimulátorversenyzéssel töltötte. Ki kell emelnem Imolát, hogy egy szimulátoros etap után szintén csak hajnali háromkor bújt ágyba, aztán másnap megnyerte a nagydíjat.”

„Maxnak más az alvási ritmusa, és megvolt a hétórás alvása. A késő éjjeli szimulátorozására a magyar hétvégén csak azért került sor, mert kidőlt az egyik versenyző a csapatából. Mindazonáltal megállapodtunk abban, hogy a jövőben nem fog ilyen későn szimulátorozni” – fogalmazott Marko.

Azt egyébként a 81 éves szakember sem tagadta, hogy pilótájuk ideges a Red Bull jelenlegi visszaesése miatt: „Max nagyon dühös. Biztosítanunk kell, hogy újra javuljon a hangulata. Az autónknak is fejlődnie kell újra. Sajnos a fejlesztések nem működtek úgy, ahogy akartuk” – utalt a hungaroringi csomagjukra Marko.

Verstappen dühkitöréseiről és a Red Bull helyzetéről műsorainkban, a Pitwall hétfői adásában, valamint a Formula Podcast friss műsorában is részletesen beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: