DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

„Világos a prioritásom” – Bottas a jövőjéről

A finn F1-es állítja: még nem írt alá senkivel és több csapattal is egyeztetnek, de van egy egyértelmű célja. James Vowlesszal jót kávézott Imolában.

Amióta Nico Hülkenberg szerződtetését bejelentette a Sauber, világossá vált, hogy a 2026-tól az Audi gyári csapatává váló alakulat legalább az egyik mostani versenyzőjétől megválik a 2024-es Formula-1-es idény végén. És bár Andreas Seidl vezérigazgató rendre kiemeli, hogy Valtteri Bottas és Guanyu Zhou teljesítményét is figyelik, nyílt titok, hogy Carlos Sainz az elsődleges célpontjuk, sajtóhírek szerint pedig már a spanyol helyére is van négy B opciójuk, akik között nincs ott a finn és a kínai.

Bottas nevét eközben több más istállóval is hírbe hozták az utóbbi hetekben. A finn pilóta egy hete az imolai médianapon úgy fogalmazott, hogy „99 százalék”, hogy jövőre is ott lesz az F1-es mezőnyben. A versenyző a monacói csütörtökön elárulta, hogy egyelőre nincsenek fejlemények a jövőjét illetően:

f1-bottas-sauber-imola-1



„Sajnos nincsenek hírek. Nem igazán van mit hozzátennem az előző hétvégéhez képest, hogy őszinte legyek. Nem írtam alá sehova jelenleg” – mondta el a Formula.hu jelenlétében Bottas, aki arra a kérdésre, hogy közeledett-e a múlt heti 99 százalék a 100-hoz, így felelt:

„Nem, csak akkor mondok 100 százalékot, amikor a toll hozzáér a papírhoz. Ez így működik ebben a sportban. Sosem százszázalékos a helyzet, de igen, azt mondom, 99 százalék. Szeretném, ha hamar tisztázódnának a dolgok, és gondolom, ugyanez igaz a csapatokra is, mert nagyon mozgásban vannak a dolgok, szóval remélhetőleg a következő hetekben meglesz.”

 

Nem csak egy csapat van a kalapban, de…

Bottas kapcsán mindenekelőtt a Williamst emlegették az elmúlt időszakban, ahol Logan Sargeant helyét vehetné át. A finn pilóta az F1-es karrierje elején már szerepelt a grove-i gárdánál, mielőtt a Mercedeshez került, így nem ismeretlen számára a közeg. Imolában pedig látták is a Williamsnél, ám a James Vowles csapatvezetővel elfogyasztott kávé jelentőségét igyekezett kisebbíteni a pilóta:

f1-bottas-sauber-imola-2

„Jó beszélgetés volt, mindig jó eldumálgatni egy régi baráttal. Kellemeset kávéztunk” – mondta Bottas, aki dolgozott már együtt Vowlesszal is a Mercedesnél: vele folytatta le az emlékezetes rádióbeszélgetéseket is a csapatutasítások esetén. Ez azonban nem vezetett közöttük feszültséghez:

„Mindig jó volt. Voltak persze dolgok, az emberek ráizgultak a ’James, itt Valtteri’ üzenetre meg hasonlókra. De ezt a közösségi média nagyította fel. A kapcsolatom mindig nagyon jó, egyenes és őszinte volt vele.”

A 34 éves versenyző azt is kiemelte Monacóban, hogy nem csak egy csapat játszik nála, viszont van egy egyértelmű favorit jelöltje, hogy hol szeretne kikötni: „Fogalmazzunk úgy, hogy nem csak egy csapattal beszélünk. Más csapatokkal is beszélünk. De világos prioritásom van a jövőmet illetően, amit nem fogok nektek elárulni. De igen, van egy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: