DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Jó a kezdés, de Ricciardo óvatosságra int

Előkelő helyen végzett a VCARB a bahreini F1-es teszt első felvonásán, de a rutinos ausztrál úgy érzi: még rengeteg munka vár rájuk.

A szerdai nyitónap egyik kellemes meglepetését a Visa Cash App RB szolgáltatta a bahreini Formula-1-es előszezoni teszten: Daniel Ricciardo a negyedik időt érte el, csupán 15 ezredmásodperccel elmaradva Carlos Sainz Ferrarijától. Az ausztrál ugyanakkor óvatosságra int:

f1-ricciardo-rb-teszt-1



„Úgy gondolom, a szezon elején kicsit óvatosnak kell lennünk. Tudom, hogy néhányan izgatottak velünk kapcsolatba az új szezonra fordulva, de én inkább kicsit óvatos lennék” – nyilatkozta Ricciardo a nap végén. „Nézd: rendben van az autónk, de még sok munka vár ránk. Hosszú távon és a nagy képet nézve a cél, hogy a középmezőny elején legyünk. De nem vagyok benne biztos, hogy ott fogjuk kezdeni a szezont.”

A többszörös nagydíjgyőztes részletezte azt is, milyen érzés volt vezetni a VCARB 01-est: „Külsőre nagyon eltérő, de belülről ez egy továbbfejlesztés az Abu Dhabiban látott verzióhoz képest. Vittünk egy fejlesztést arra a futamra, ez annak a folytatása. Új a karosszéria meg minden más, de filozófiát tekintve ez egy folytatás.”

„Az autó meglehetősen komfortosnak érződött pozitív szempontból, mert hasonló a tavalyihoz, de ha megnézzük a nagycsapat autóját, a Red Bullt, akkor egyértelműen találnunk kell még köridőt. Tudom, hogy még csak az első nap volt, de van néhány nálunk gyorsabb autó: nem is csak a Red Bull, hanem még néhány másik is. De összességében az érzet és az egyensúly rendben van, úgyhogy most már csak köridőt kell találnunk.”

f1-tsunoda-rb-teszt

Ricciardo azt is hozzátette: ez az extra köridő mindenekelőtt aerodinamikai oldalról, valamint a légellenállás csökkentésével fog érkezni náluk és a rivális istállóknál egyaránt.

A rutinos ausztrál délután ült volán mögé az első tesztnapon, délelőtt viszont még a csapattárs Yuki Tsunoda körözött az RB versenygépével. A japán szerint nincsenek rossz helyzetben a középmezőny csatáját illetően:

„A Red Bullon kívül jónak tűnik az Aston, a Ferrari úgyszintén, a McLarent nem tudom. Ha megnézem a középmezőny, úgy fest, a Williams rejteget némi teljesítményt. De mi sem vagyunk rossz helyzetben a középmezőnyben, remélhetőleg így is tudjuk folytatni. Ha a középmezőny elejének környékén leszünk az első futamon, akkor az szerintem egy igazán jó kezdés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: