DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Cáfolják az F1-es csapatok, hogy panaszt emeltek Wolffék ellen

Az összes F1-es istálló közleményben jelezte, hogy nem emeltek panaszt Toto és Susie Wolff kapcsán. Christian Horner is meglepődött a keddi fejleményeken.

Az elmúlt bő egy nap legérdekesebb történése, hogy az FIA vizsgálatot indított a Wolff házaspár, a Mercedes F1-es alakulatát irányító Toto Wolff és az F1 Academy igazgatójaként ténykedő Susie Wolff kapcsán. Állítólag ugyanis bizalmas információkat oszthattak meg egymással.

Állítólag a csapatfőnökök közül többen is jelezték a dolgot az FIA felé, a szövetség pedig vizsgálatot indít összeférhetetlenség miatt, hiszen Wolff és a felesége között bizalmas információk cserélhetnek gazdát. Wolff a FOM belső köreiből szerezhet olyan értesüléseket, amelyeket a többi csapatfőnök nem kaphat meg, Susie Wolff révén pedig a FOM felé is szivároghatnak olyan információk a csapatfőnöki megbeszélésekről, amelyeknek nem szabadna onnan kijutniuk.

Az FIA vizsgálatára először az F1 reagált, majd közleményt adott ki a Mercedes és maga Susie Wolff is, akik egyaránt tagadták a vádakat. Az ügyet az alábbi videóban foglaltuk össze:

Szerda este aztán szinte az összes istálló – konkrétan a Red Bull, a Ferrari, a McLaren, az Aston Martin, az Alpine, az AlphaTauri, Williams és a Haas – szintén kiadott egy ugyanolyan közleményt, amely szerint ők nem emeltek panaszt Wolffék miatt. Íme, a csapatok egységes közleménye:

„Megerősíthetjük, hogy nem tettünk panaszt az FIA irányába azon vádak kapcsán, miszerint bizalmas információkat adhatták egy F1-es csapatfőnök és a FOM embere között. Elégedetten és büszkén támogatjuk az F1 Academyt és annak ügyvezető igazgatóját azáltal, hogy elkötelezettek vagyunk azzal kapcsolatban, hogy a mi színeinkben indulva támogassunk egy versenyzőt a következő szezontól kezdve.”

FRISSÍTÉS: Némi késéssel, de az Alfa Romeo is kiadta ugyanezt a fenti közleményt, így immár a Mercedesen kívüli mind a kilenc istálló megtette ezt.

f1-wollf-horner



Még a közös közlemény előtt egyébként Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports F1-nek is nyilatkozott az ügy kapcsán, ahol szintén kijelentette, hogy az energiaitalosoknak nincs közük a vizsgálathoz:

„Nagy a rivalizálásunk a pályán, de nem emeltünk hivatalos panaszt sem Susie, sem Toto, sem a Mercedes ellen az FIA-nál” – mondta el Horner, hozzátéve, hogy a Red Bullt is meglepetésként érte az FIA keddi közleménye.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: