DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

A Mercedes és Susie Wolff is visszautasítja a vádakat

Dagad a botrány az F1-ben: az FIA vizsgálatot indított, az F1 szerint ennek nincs értelme, Susie Wolff nem lepődött meg, a Mercedes visszautasítja az egészet.

f1-wolffs



Kedd este robbant a bomba: ahogy mi is beszámoltunk róla, az FIA rövid közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy vizsgálatot indít a BusinessF1 cikke után. A hírek szerint Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke olyan információt ejtett el egy csapatfőnöki megbeszélésen, amivel a kollégái nem voltak tisztában, és egyértelmű, hogy a FOM köreiből származott az értesülés, ami azért problémás, mert Wolff felesége, Susie az F1 Academy igazgatójaként a FOM alkalmazottja.

Állítólag a csapatfőnökök közül többen is jelezték a dolgot az FIA felé, a szövetség pedig vizsgálatot indít összeférhetetlenség miatt, hiszen Wolff és a felesége között bizalmas információk cserélődhetnek ki, Wolff a FOM belső köreiből szerezhet olyan értesüléseket, amelyeket a többi csapatfőnök nem kaphat meg, Susie Wolff révén pedig a FOM felé is szivároghatnak olyan információk a csapatfőnöki megbeszélésekről, amelyeknek nem szabadna onnan kijutniuk.

 

Az F1 reagált először

A Formula-1 vezetősége nem sokkal később reagált az FIA közleményére, amelyben elmondta, hogy ahhoz a közleményhez nekik nincs közük, és ők teljes mértékben azt hiszik, hogy ezek a vádak hamisak, majd hangsúlyozták, hogy szilárd procedúráik, folyamataik vannak arra, hogy különválasszák az információkat és a felelősséget az összeférhetetlenség elkerülése érdekében.

Hozzátették, hogy biztosak abban, hogy az ő csapatukból senki (tehát Susie Wolff sem) adott át semmi engedély nélküli információt egyetlen csapatfőnöknek sem, és figyelmeztetnek mindenkit, hogy senkit ne vádoljanak ilyen súlyos tettel bizonyíték nélkül.

 

A Mercedes és Susie Wolff sem hagyta szó nélkül

Később aztán a Mercedes csapata is megfogalmazta a maga közleményét. A csillagosok szerint egy médium alaptalan vádaskodására reagált egy közleménnyel az FIA, és rendkívül meglepődött a csapat azon, hogy egy médiának szánt közleményben értesült a vizsgálatról, állítólag ugyanis őket semmilyen formában nem kereste meg az FIA illetékes bizottsága.

Hozzátették, hogy teljes mértékben visszautasítják a vádakat, ami a közleményben és az említett újságcikkben szerepel, mert hibásan kérdőjelezi meg a csapatfőnökük integritását, és teljes együttműködésre hívják az FIA-t a vizsgálattal kapcsolatban.

Még az este folyamán maga Susie Wolff is posztolt a közösségi oldalán, és úgy fogalmazott, hogy mélyen megsértődött, de sajnos nem igazán lepődött meg a történeten. Elveszi a kedvét az, hogy ilyennel vádolják, főleg hogy a házasságára koncentrálnak a képességei helyett, de teljes mértékben visszautasítja a teljességgel alaptalan vádakat, és nem hagyja, hogy ez aláássa az F1 Academyvel kapcsolatos elköteleződését.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: