DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Ma gyorsabbak voltunk, mint a Mercedes és a Ferrari”

Hosszú idő után ismét kiváló teljesítményt nyújtott az Aston Martin, amelyből a kanadai pilóta is kivette a részét, és bízik a hasonlóan jó folytatásban.

Brazíliában magára talált az Aston Martin, hiszen miután a pénteki időmérőn a második sorba kvalifikálták magukat a csapat versenyzői, Fernando Alonso a dobogón zárt, míg Lance Stroll az ötödik helyre hozta be az autót. A kanadai szűkszavúan ugyan, viszont derűsen nyilatkozott a versenyt követően: 

„Egyszerűen csak nagyon elégedett vagyok az autó tempójával. Ma gyorsabbak voltunk, mint a Mercedes és a Ferrari, úgyhogy boldog vagyok. Nagyon sokat tanultunk az előző pár hónapban. Nem volt ilyen tempónk, nem is emlékszem, talán Kanada vagy Ausztria óta, ez nagyon pozitív.” 



A verseny elején úgy tűnt, hogy bajba kerülhet Alonso és Stroll, hiszen annak ellenére, hogy a felvezető körben kiesett előlük Charles Leclerc, mindketten pozíciókat vesztettek a piros lámpák első kialvását követően. A kanadai szerint ez volt számukra az egyetlen valós gond Interlagosban:

„Mindkét rajtnál elég rosszak voltunk a Mercedesekhez, Red Bullokhoz…igazából mindenkihez képest. Ez volt ma szomorú, talán egy-két pozíció benne maradt így. De ezen kívül nagyon jó volt az autó” – magyarázta a 25 éves pilóta.

Az Aston Martin versenyzőjét végezetül arról is megkérdezték, hogy kitarthat-e a brazíliai lendület: „Remélem. Azt gondolom, hogy biztos, hogy jó úton vagyunk. Meglátjuk, hogy az utolsó versenyeken mi lesz” – összegzett Stroll, aki bízhat a jó teljesítményben, hiszen Brazíliát követően visszatért a legjobb tízbe a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: